Ekonomi:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Boğaziçi'de ikinci çekildi, Trakya'da ikinciyle devam!

HABERTURK.COM EKONOMİ SERVİSİ

İki elektrik dağıtım bölgesi (Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş. ve Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş.) için bundan sonraki süreç belli oldu. Boğaziçi Elektrik'te ikinci en yüksek teklif sahibi ek geçici teminatı bugün yatıramadı ve 30 Aralık'a kadar ek süre kazanma hakkını kaybederek süreç dışı kaldı.
Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş.'de ise ikinci ek yüksek teklif sahibi ek geçici teminatı yatırarak ek süre hakkını elde etti.

ŞARTLI İZİN ALMIŞLARDI
Elektrik dağıtım bölgelerinin nihai pazarlık görüşmelerinde teklif sahiplerinin ödeme yapmaması nedeniyle devri gerçekleştirilemeyen 5 elektrik dağıtım bölgesinde, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından, ikinci en yüksek teklifi veren firmalar sözleşme imzalamaya davet edilmiş ve 29 Eylül'e kadar süre tanınmıştı. 29 Eylül’de ise Gediz, Toroslar ve Ayedaş için ikinci sıradaki talipler süreçten çekilirken Boğaziçi ve Trakya Elektrik Dağıtım için en yüksek ikinci teklif sahipleri ek süre talep etmişti. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı her iki bölge için taliplere gerekli ek geçici teminatı 31 Ekim’e kadar ödemeleri şartıyla 30 Aralık 2011, saat 18:00’a kadar ek süre vermişti.

BOĞAZİÇİ'DE İKİNCİ TEMİNATI ÖDEMEDİ, TRAKYA’DA EK SÜRE ALINDI
Hem Boğaziçi hem de Trakya Elektrik Dağıtım için ek geçici teminat verme süresi bugün doldu. Boğaziçi Elektrik Dağıtım’ın özelleştirmesinde ikinci sıradaki teklif sahibi ek geçici teminatı ödemeyerek yıl sonuna kadar ek süre hakkını kaybetti ve süreç dışı kaldı. Böylece Boğaziçi Elektrik Dağıtım’da sıra üçüncüye geldi.
Bir diğer elektrik dağıtım bölgesi olan Trakya Elektrik Dağıtım’da ise ikinci en yüksek teklif sahibi ek geçici teminatı ödeyerek 31 Aralık 2011 saat 18:00’a kadar ek süre hakkı kazandı.

ÖİB'DEN AÇIKLAMA
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), akşam saatlerinde süreçle ilgili bir basın açıklamasını web sitesine koydu. ÖİB'nin açıklamasında aşağıdaki ifadeler yer aldı:

"Bilindiği üzere, Boğaziçi ve Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin devrine ilişkin Hisse Satış Sözleşmesinin imzalanması için -ek geçici teminatın 31.10.2011 tarihi saat 18:00’a kadar İdaremize teslim edilmesi kaydıyla- ilgili Teklif Sahiplerine, 30.12.2011 tarihi saat 18:00’a kadar ek süre verilmiştir.

Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş.’ne ilişkin Hisse Satış Sözleşmesi imzalanması için davette bulunulan Teklif Sahibi tarafından 31.10.2011 tarihi itibarıyla ek geçici teminat İdaremize teslim edilmiştir.

Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş.’ne ilişkin Hisse Satış Sözleşmesi imzalanması için davette bulunulan Teklif Sahibi tarafından ise 31.10.2011 tarih, saat 18:00 itibariyle İdaremize ek geçici teminat teslim edilmediğinden, anılan Teklif Sahibinin geçici teminatı irat kaydedilerek Özelleştirme Yüksek Kurulu Kararında bir sonraki sırada yer alan Teklif Sahibine Hisse Satış Sözleşmesi imzalanması için çağrıda bulunulacaktır."

 İŞTE İHALELERDE GELİNEN SON DURUM

AYEDAŞ

1. en yüksek teklif: 1 milyar 813 milyon dolar (Sözleşme imzalamadı. Süreç dışı kaldı)

2. en yüksek teklif: 1 milyar 812 milyon dolar (Ek teminat yatırmadı. Ek süre de talep etmedi)

3. en yüksek teklif: 1 milyar 515 milyon dolar (ÖYK karar alırsa sözleşme imzalamak için davet edilecek)

TOROSLAR ELEKTRİK

1. en yüksek teklif: 2 milyar 75 milyon dolar (Sözleşme imzalamadı. Süreç dışı kaldı)

2. en yüksek teklif: 2 milyar 74 milyon dolar (Ek teminat yatırmadı. Ek süre de talep etmedi)

3. en yüksek teklif: 1 milyar 16 milyon dolar (ÖYK karar alırsa sözleşme imzalamak için davet edilecek)

GEDİZ ELEKTRİK

1. en yüksek teklif: 1 milyar 915 milyon dolar (Sözleşme imzalamadı. Süreç dışı kaldı)

2. en yüksek teklif: 1 milyar 800 milyon dolar (Ek teminat yatırmadı. Ek süre de talep etmedi)

BOĞAZİÇİ ELEKTRİK

1. en yüksek teklif: 2 milyar 990 milyon dolar (Sözleşme imzalamadı. Süreç dışı kaldı)

2. en yüksek teklif: 2 milyar 751 milyon dolar (Sözleşme imzalamak için davet edildi. Ek süre istedi. 31 Ekim 2011'e kadar ek geçici teminatı yatırması şartıyla 30 Aralık 2011'e kadar ek süre verildi. Fakat teklif sahibi ek geçici teminatı yatırmadı ve süreç dışı kaldı)

3. en yüksek teklif: 2 milyar 496 milyon dolar (İkinci en yüksek teklif sahibi 31 Ekim'e kadar ek geçici teminatı yatırmadığı için sözleşme imzalama sırası bu teklif sahibine geldi)

TRAKYA ELEKTRİK

1. en yüksek teklif: 622 milyon dolar (Sözleşme imzalamadı. Süreç dışı kaldı)

2. en yüksek teklif: 575 milyon dolar (Sözleşme imzalamak için davet edildi. Ek süre istedi. 31 Ekim 2011'e kadar ek geçici teminatı yatırması şartıyla 30 Aralık 2011'e kadar ek süre verildi. Ek geçici teminatı yatırdı ve 30 Aralık 2011 saat 18:00’a kadar ek süre hakkını kazandı)

 

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Her 5 İhracatçıdan Biri Yeni Teşvik Paketinden...
Her 5 ihracatçıdan biri yeni teşvik paketinden faydalanmayı planlıyor. Yatırım planlanan sektörlerin başında...

Haberi Oku