Ekonomi:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
10 milyar dolarla arkadaş olacak!

Şirketin kurucusu Mark Zuckerberg halen 17.5 milyar dolarlık servete sahip. Halka arzdan beklenen 10 milyar dolar da genç dâhinin yanına kâr kalacak!

Dünyanın en büyük sosyal ağı Facebook, uzun süredir beklenen halka arzını bu hafta açıklamak için harekete geçti. Facebook’un 2012 yılı hedefleri arasında, ilk sırada borsaya açılmak yer alıyordu, görünüşe görüşe halka arz bu hafta içinde gerçekleşecek. Şirketin halka arzdan 10 milyar dolar sermaye girişi elde etmesi bekleniyor.

The Wall Street Journal’ın haberine göre, Facebook halka arz için gerekli işlemleri bugün başlatılacağı yer alıyor.

Uzmanlara göre, Facebook’un halka arzından 10 milyar dolara yakın sermaye girişi sağlanabilir. Facebook’un bu kadar kaynak yaşatması halinde, bu halka arz, tarihteki en büyük teknoloji şirketi halka arzlarından biri olacak. Şirketin halka arzından sonra piyasa değerinin 75 milyar ila 100 milyar dolar olması bekleniyor. Facebook’un halka arzı, Morgan Stanley ve Goldman Sachs ile gerçekleştirmeyi planladığı ifade ediliyor.
 
Facebook’un halka arzı, şirketin kurucusu Mark Zuckerberg’ü daha da zengin yapacak.

LİDER OLARAK MORGAN STANLEY'İ SEÇTİ!
Konuya yakın kaynakların Bloomberg News'a verdikleri bilgiye göre dünyanın en büyük sosyal ağ servisi Facebook, planladığı halka arza lider olarak Morgan Stanley'i seçti.

Kaynaklara göre halka arza Goldman Sachs, JP Morgan Chase, Barclays ve Bank of America da yardım edecek. Facebook 5 milyar dolar tutarındaki halka arz planını bugün regülatörlere sunacak.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Her 5 İhracatçıdan Biri Yeni Teşvik Paketinden...
Her 5 ihracatçıdan biri yeni teşvik paketinden faydalanmayı planlıyor. Yatırım planlanan sektörlerin başında...

Haberi Oku