Dünya:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
İsrail elçiliklerine saldırı

HABERTURK.COM DIŞHABERLER SERVİSİ

İsrail'in Tiflis büyükelçiliği ve Yeni Delhi'deki elçilik personeline karşı bombalı saldırı düzenlendi.

 Video için tıklayınız...

POLİS BOMBAYI YAPIŞTIRAN MOTOSİKLETLİYİ ARIYOR
Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'deki saldırıda bir araç hedef alındı. Polis komiseri B.K. Gupta, "Bir görgü tanığı, motosikletli bir kişinin otomobilin arkasına bir tür patlayıcı yapıştırdığını gördüğünü anlattı" diyerek, bu zanlıyı aradıklarını söyledi.

Saldırıda, 42 yaşında bir diplomat ile 3 Hintlinin hafif yaralandığını belirten Gupta, hastaneye kaldırılan diplomatın bilincinin açık olduğunu kaydetti. Hintli emniyet yetkilisi, "Kadın diplomatın bilinci açık, durumunun iyi olduğunu düşünüyoruz" diyerek, bu diplomatın İsrail büyükelçiliği savunma ataşesinin eşi olduğunu belirtti.

 Galeri için tıklayınız...

Büyükelçilik Sözcüsü David Goldfarb, patlamanın elçilik binasının yakınında gerçekleştiğini açıkladı ancak detaylı bilgi vermedi.

TİFLİS'TEKİ BOMBA ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
Hindistan'daki saldırıyla hemen hemen aynı dakikalarda İsrail'in Tiflis büyükelçiliğine de bombalı saldırı teşebbüsünde bulunuldu. Gürcistan İçişleri Bakanlığı, İsrail Büyükelçiliğinin bir çalışanının otomobiline yerleştirilen bombayı bularak, polise haber verdiğini ve bombanın etkisiz hale getirildiğini belirtti. İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Paul Hirschon, bombanın elçilikte görevli bir kişinin aracında bulunduğunu belirtti.

İsrail Dışişleri Bakanlığı iki patlamanın da elçilik çalışanlarını hedef aldığını duyurdu.

İSRAİL, İRAN'I SUÇLADI
Saldırılardan sonra bir açıklama yapan İsrail Başbakanı Benyamin Netenyahu, bombalamalardan İran'ı sorumlu tuttu. İsrail'in son aylarda Azerbaycan, Tayland ve başka yerlerde de saldırıları engellediğini belirten Netanyahu, "Bütün bu olaylarda, saldırıların arkasındaki unsurlar İran ve yardımcısı Hizbullah..." diye konuştu.

İLGİNÇ ZAMANLAMA
İsrail, dünya çapındaki elçiliklerini, Hizbullah'ın askeri sorumlularından İmad Muhniye'nin öldürülmesinin yıldönümü nedeniyle alarma geçirmişti. 1983'te Beyrut'taki ABD büyükelçiliğinin bombalanmasından sorumlu tutulan Muhniye, 12 Şubat 2008'de bir suikastle öldürülmüştü.

MOSSAD BAŞKANI'NIN GİZLİ ABD ZİYARTETİ
Diğer taraftan MOSSAD Başkanı Tamir Pardo'nun bu ay başında gizlice ABD'ye giderek, İsrail'in İran'ı vurması konusunda Washington yönetiminin nabzını yokladığı belirtildi. Haaretz gazetesinde yer alan haberde Pardo'nun, aralarında CIA Başkanı David Petraeus'un da bulunduğu üst düzey Amerikalı istihbaratçılarla kapalı kapılar ardınjda görüştüğü belirtildi.

 

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Avrupa da İnsan Hakları İhlalleri Hızla Artıyor..
Amerika merkezli İnsan Hakları İzleme Örgütü Avrupa da siyasetin hızla sağa kaydığını tespit etti....

Haberi Oku