Dünya:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
İran'dan kritik füze tatbikatı

Devlet televizyonunun haberine göre, Devrim Muhafızları Hava-Uzay Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Emir Ali Hacızade, basın toplantısında yaptığı açıklamada, yarından itibaren üç gün süreyle ülke genelinde büyük bir füze tatbikatı yapacaklarını söyledi.

Tuğgeneral Hacızade, tatbikatta kısa, orta ve uzun menzilli füzelerin kullanılacağını belirtti.

İLK KEZ FIRLATILACAK FÜZELER
Planlı tatbikatta 'Kıyam' ve 'Fars Körfezi' adlı yeni füzelerin de ilk kez fırlatılacağını ifade eden Hacızade, füzelerin isabet ve etkilerinin test edileceğini kaydetti.

Tuğgeneral, tatbikatın son gününde bomba fırlatma özelliğine sahip insansız uçakların da görev alacağını bildirdi.

"İSRAİL'İ HARİTADAN SİLERİZ"
İran, muhtemel bir İsrail saldırısında, bu ülkenin haritadan silineceği uyarısında bulundu. Devrim Muhafızları Hava-Uzay Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Emir Ali Hacızade, İsrail'in, İran'a yönelik saldırı tehditleriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Tuğgeneral Hacızade, İsrail'in kendileriyle boy ölçüşemeyeceğini belirterek, ''Siyonist rejim, İran'a saldıracak güçte olsaydı bir an bile durmazdı'' dedi. 

İsrail ile Hizbullah arasındaki ''33 Gün'' savaşını hatırlatan Tuğgeneral Hacızade, ''Onlar, Lübnan'daki Hizbullah gibi küçük bir gruba karşı mağlup oldular. Nasıl olur da İran'a saldırabilirler?'' ifadelerini kullandı.
Tuğgeneral Hacızade, İsrail'in, ABD olmaksızın böyle bir işe kalkışamayacağını savunarak, bölgedeki tüm Amerikan üslerinin saldırı menzillerinde olduğunun bilindiğini kaydetti.
Washington yönetiminin böyle bir yükün altına giremeyeceğini anlatan Tuğgeneral Hacızade, bu konuda İsrail'in de defalarca uyarıldığına dikkati çekti.

Tuğgeneral Hacızade, ''Onların böyle bir cesareti yok. Siyonist rejim, böylesine büyük bir hata yaparsa kesinlikle yok olur, onları yeryüzünden sileriz'' diye konuştu.


AA

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Avrupa da İnsan Hakları İhlalleri Hızla Artıyor..
Amerika merkezli İnsan Hakları İzleme Örgütü Avrupa da siyasetin hızla sağa kaydığını tespit etti....

Haberi Oku