Dünya:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Putin Nükleer Denizaltıyı Denize İndirdi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin kuzey Rusya Severodvinsk limanında "Borei-A" sınıf nükleer denizaltı Knyaz Vladimir’in denize indiriliş törenine katıldı.

Denizaltının üzerine geminin ismi ve özelliklerinin yer aldığı plakayı monte eden Putin, nükleer denizaltıya şans diledi ve üretiminde emeği geçen çalışanları kutladı.

"2020’ye kadar sekiz adet Borei sınıf denizaltımız olması gerekiyor. Aleksandr Nevski ve diğeri üretim aşamasında. Bu projelerin de tamamlanacağından eminim." değerlendirmesinde bulunan Putin, yeni üretilecek denizaltı ve deniz üstü gemilerin Rusya’nın deniz gücünün yüzü olacağını ifade etti.

Putin yeni gemilerin gelişmiş silahlar, komuta-kontrol sistemleri ve iletişim sistemleri ile donatıldığını da vurguladı.

Rusya’nın stratejik denizaltılarının üretiminin yapıldığı Sevmaş’da 3 adet yeni nükleer deniz altının daha üretimi devam ediyor.

Rusya’nın denizden fırlatılan stratejik nükleer silahları Bulava’ların kullanılacağı Yuri Dolgoruky’nin test aşamaları sürüyor. Yıl sonuna kadar yeni nesil nükleer deniz altının göreve hazır olması bekleniyor. Aleksandr Nevski ve the Vladimir Monomah ise üretim aşamasında.

CİHAN

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Avrupa da İnsan Hakları İhlalleri Hızla Artıyor..
Amerika merkezli İnsan Hakları İzleme Örgütü Avrupa da siyasetin hızla sağa kaydığını tespit etti....

Haberi Oku