Dünya:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Putin, Erdoğan Ve Obama İle Görüşecek

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Meksika’nın Los Cabos kentindeki G20 zirvesi çerçevesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Barack Obama ile ikili görüşmeler gerçekleştirecek.

Erdoğan ve Putin’in görüşmede Suriye krizi ile bölgesel ve uluslararası sorunlar ele alınacak. Suriye krizinin çözümü için yeni bir zirve toplamaya hazırlanan Moskova, Türkiye’nin de zirveye katılmasını istiyor. Putin’in devlet başkanlığı koltuğuna oturmasının ardından gerçekleşecek ilk görüşmede ekonomik, siyasi ve kültürel ilişkiler ele alınacak. Görüşmede Erdoğan’ın iki ülke arasında kurulan Üst Düzey İşbirliği Konseyi (ÜDİK) toplantısı için Putin’i Türkiye’ye davet etmesi bekleniyor.

Putin’in Obama ile ikili görüşmesi de 18 Haziran’da yapılacak. Kremlin Dış Politika Danışmanı Yuri Uşakov, görüşme ile ilgili yaptığı açıklamada Obama - Putin zirvesinde gündemin Suriye krizi, füze kalkanı ve ikili ilişkiler olduğunu ifade etti. Amerika’nın füze kalkanı ile ilgili görüşmeleri seçimlerden sonra ele almayı planladığını vurgulayan Rus yetkili, “Önemli kararlar için zaman var. Ancak, müzakerelerin iki taraf için de yararlı olacağına inanıyorum” dedi. Obama, ABD’de gerçekleşen G8 zirvesine katılan Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev’e, açık unuttuğu mikrofondan seçim sonrası daha kolay inisiyatif alabileceğini belirtmişti.

SURİYE KONUSUNDA RUSYA VE ABD ÇOK FARKLI DÜŞÜNMÜYOR

Görüşmede Suriye krizinin çözümü ve barış süreci ile ilgili konuların da ele alınacağını ifade eden Uşakov, “Rusya ve ABD bu konuda güçlü bir farklılığa sahip değil. Sonunda Suriye’ye barışın gelmesini, Suriye halkının kendi geleceğini demokratik olarak seçme ihtimali olmasını istiyoruz” diye konuştu. Uşakov, Rusya’nın Suriye’de tüm tarafları diyalog sürecine dahil olması için çalıştığını, dışarıdan baskı ile oluşturulacak müdahale süreçlerinin kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Putin - Obama görüşmesinin 1,5 saat süreceği bilgisini aktaran Kremlin danışmanı, bir kısım güçlerin görüşmeye halel getirmeye çalıştığını iddia etti. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye rejimine silah sevkiyatı yaparak destek sağlandığı yönündeki iddiaları yalanlamış, Şam’a eski kontratlar çerçevesinde daha çok savunmaya yönelik silahların verildiğini söylemişti. CİHAN

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Avrupa da İnsan Hakları İhlalleri Hızla Artıyor..
Amerika merkezli İnsan Hakları İzleme Örgütü Avrupa da siyasetin hızla sağa kaydığını tespit etti....

Haberi Oku