Dünya:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
İkinci 'Kriz'ostomos!

Kıbrıs'taki Rum Başpiskoposu 2. Hrisostomos, KKTC'deki eski kiliselerin restorasyonu için bazı durumlarda KKTC Devleti'nin izni olmasa da müdahale edeceklerini söyleyerek, "Bazı durumlarda izinsiz de müdahale edeceğiz, gelsinler bizi tutuklasınlar" dedi.

Rum radyosunun haberine göre Başpiskopos, Kıbrıs Rum Üniversitesi rektörüyle görüşmesinde yaptığı açıklamada, Kıbrıs müzakereleri kapsamında oluşturulan Kültürel Miras Teknik Komitesi'nin, KKTC'deki, "150 kilisenin restore edilmesi için yarım milyon Euro gerektiği" yönündeki görüşüne karşı çıkarak, "restorasyon için belirtilen meblağda harcama gerekmediğini"' iddia etti.

"GELSİNLER TUTUKLASINLAR"
Kilise'nin, KKTC'de "tehlike altında" olduğunu iddia ettiği kiliseler konusunda "görevini yapacağını" ve bazı durumlarda, kiliselerin restorasyonu için KKTC Devleti'nin izni olmadan da müdahale edeceğini savunan 2. Hrisostomos, ''Gelsinler bizi tutuklasınlar. Biz görevimizi yapacağız. Kilise gerek AB gerek BM nezdinde girişimlerde bulunuyor, ancak sağır kulaklar duymuyor" dedi.

Hrisostomos, KKTC ile Rum kesimi arasında yapılan müzakere süreci konusunda da, "Müzakerelerden ayrılma cesaretini göstermeliydik" diye konuştu.

AA

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Avrupa da İnsan Hakları İhlalleri Hızla Artıyor..
Amerika merkezli İnsan Hakları İzleme Örgütü Avrupa da siyasetin hızla sağa kaydığını tespit etti....

Haberi Oku