Dünya:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
israil dışında herkesle

Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, Irak Siyasi Mahkumlar Günü münasebeti ile yaptığı konuşmada, ''Irak'ın hiçbir devletle etnik, mezhepsel ya da ırksal sorunu bulunmamaktadır. Uyguladığımız siyaset anlayışına her kesimden saygı bekliyoruz. İsrail dışında tüm ülkelerle ilişkileri güçlendirmek niyetindeyiz'' dedi.

Irak'ın şu anki siyasi durumuna da değinen Maliki, şunları söyledi:

''Kimseden intikam alma gibi bir niyetimiz yok. Daha önceki yönetimlerde var olan intikam anlayışı halka kötülükten başka bir şey kazandırmamıştır. Irak halkı hizmet beklemektedir. Burası sizin de ülkeniz. Gelin anayasaya göre hareket edelim. Özlemini duyduğumuz siyasi sürece ulaşmak için, dış müdahalelerden uzaklaşalım. Irak'ın şu anda içinde bulunduğu durum kriz değil, ufak bir problemdir. Tıpkı diğer problemler gibi o da çözülecek.''

Parlamentonun siyasi tutuklular kanunuyla ilgilenmesinin gerekli olduğuna işaret eden Maliki, ''Eski rejim zamanında mahkum edilenler haksızlık ve zulmü reddettikleri için hapis yattılar ve onlar bunu büyük bir şeref olarak gördüler. Tüm Irak halkından Baas rejimi olarak adlandırılan eski rejimin geri dönmemesi için çaba göstermesini bekliyoruz'' diye konuştu.

AA

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Avrupa da İnsan Hakları İhlalleri Hızla Artıyor..
Amerika merkezli İnsan Hakları İzleme Örgütü Avrupa da siyasetin hızla sağa kaydığını tespit etti....

Haberi Oku