Dünya:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Zaten kabul etmenizi beklemiyorduk

Türkiye’nin Tahran Büyükelçisi Ümit Yardımı kabul eden Düzenin Yararını Teşhisi Konseyin Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı, iki ülke arasındaki güvenin pekiştilmesi için Türkiye’nin ‘NATO füze kalkanı’nı kaldırması gerektiğini söyledi.

Mehr haber ajansının  bildirdiğine göre, Türkiye’nin Tahran Büyükelçisi Ümit Yardım bugün Hasan Ruhani ile bir araya gelerek görüş alışverişi yaptı.

İkili, bölgesel ve uluslararası meseleler hususnda görüşülen bu görüşmede Hasan Ruhani, İran ve Türkiye’nin işbirliğiyle bölgede demokrasi daha iyi şartlarda yerleşeceğini söyledi.

Rehberlik Uzmanlar Meclisi üyesi de olan Ruhani, bölgedeki değşim sürecini suistimal etmek isteyen büyük güçlere ve Siyonist rejimine karşı İran ve Türkiye’nin bölgesel işbirliğinin önemini anlattı.

Konuşmasında Türkiye’de konuşlandırılacak ‘NATO füze kalkanı’na işaret eden Düzenin Yararını Teşhisi Konseyin Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı, iki ülke arasındaki güvenin pekiştilmesi ve tüm yönüyle ilişkilerin geliştirilmesi için Türkiye’nin ‘NATO füze kalkanı’nı kaldırması gerektiğini söyledi.

Konuşmasının bir bölümünde Suriye meselesine temas eden Hasan Ruhani, bölgede özel bir konumda olan Suriye’nin son 60 yılda korsan İsrail karşısında ve direniş cephesinde yer aldığını belirterek, bunun bu ülkedeki muhalefeti göz ardı etmek anlamına gelmediğini ve de Şam’ın geçmiş siyasi yöntemi artık devam edemeyeceğini konuşmasına ekledi.

Ruhani, silah ve para ile bu ülkenin içişlerine müdahele eden bazı ülkelere de tepki gösterdi.

Türkiye Büyükelçisi Ümit Yardım ise Türkiye’nin kontrolünde olan ‘NATO füze kalkanı’nın hiçbir komşu ülkeyi tehdit etmediğini söylemesine karşın Hasan Ruhani bu değerlendirmeye karşı gelerek Amerika’nın ‘füze kalkanı’nın İran’a karşı olduğu sözlerini hatırlattı.

Ruahi, “Türk kardeşlerimiz ve dostlarımız bu konuyu kabul etmemelerini bekliyorduk”dedi.

Öte yandan bu görüşmede İran ve Türkiye arasında iyi bir zeminde gelişmekte olan ilişkilere işaret eden Ümit Yardım, Suriye’nin güçlü bür ülke olması için bu ülkede serbest seçimlerin yapılması şart olduğunu kaydetti.

 

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Avrupa da İnsan Hakları İhlalleri Hızla Artıyor..
Amerika merkezli İnsan Hakları İzleme Örgütü Avrupa da siyasetin hızla sağa kaydığını tespit etti....

Haberi Oku