Dünya:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Suriyeli muhalifler dış yardım istiyor

Arap Birliği'nin Suriye için oluşturduğu bakanlar düzeyindeki 5 1 komisyonu, Mısır'ın başkenti Kahire'de toplandı.Toplantının yapıldığı Fairmount Otel önünde toplanan bir grup Suriyeli muhalif ise Esad rejimi aleyhine gösteriler düzenledi.

"DIŞARDAN LOJİSTİK DESTEK İSTİYORUZ"
Esad'ın temsili maketini ağaca asan muhalifler, otelin protokol girişindeki yola Esad'ın resmini koyarak, komisyon üyelerinin makam otolarının Esad resmi üzerinden geçmesini sağladılar.  Suriye'ye karşı dış müdahaleye karşı olduklarını dile getiren muhalifler, "Dışardan sadece lojistik yardım istiyoruz. Özgür Suriye Ordusu Esad rejimini devirebilecek güçtedir" dediler.

SADECE MISIR VE KATAR BAKAN GÖNDERDİ
Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Hamad Bin Jasım başkanlığında toplanan komisyona sadece Mısır ve Katar bakanlar düzeyinde katıldı. Komisyon üyesi olmayan Suudi Arabistan ise toplantıya özel davetli statüsünde Devlet Bakanı Nezar Ebeyd Medeni'yi gönderdi.

Katar, Mısır, Sudan, Cezayir ve Umman ile Arap Birliği Genel Sekreteri'nden oluşan komisyon, Arap Birliği'nin Suriye'de bulunan gözlemci heyeti tarafından tanzim edilen raporları ele alıyor.

Toplantı öncesi bir açıklama yapan Arap Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Bin Helli, Suriye'de bulunan Arap Birliği gözlemcilerinin bu ülkeden çekilmesi konusunun bu gün yapılan toplantının gündeminde bulunmadığını açıkladı.

AA

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Avrupa da İnsan Hakları İhlalleri Hızla Artıyor..
Amerika merkezli İnsan Hakları İzleme Örgütü Avrupa da siyasetin hızla sağa kaydığını tespit etti....

Haberi Oku