Dünya:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Sırbistan Cumhurbaşkanı'na suikast ihbarı

Sırbistan'ın günlük gazetesi ''Blic'', Cumhurbaşkanı Boris Tadiç, Sırp Ortodoks Kilisesi'nin Başpiskoposu Patrik İriney, İçişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı İvica Daçiç ve Polis Müdürü Milorad Velyoviç'e yönelik suikast ihbarında bulunulduğunu yazdı.

Gazetenin haberinde, ihbarı İçişleri Bakanlığı'nın üst düzey görevlisi olan bir kişinin cep telefonuna bir metin mesajı şeklinde geldiği belirtildi.

TEHDİT DEĞİL UYARI
Gazeteye açıklama yapan ve ismi verilmeyen İçişleri Bakanlığı görevlisi, mesajın Sırbistan'ın yerel operatörlerinden birisine ait hattan geldiğini, ''mesajın tehdit edici değil, uyarıcı olduğunu ve yeraltı dünyasından haberdar olan birilerinin yolladığına inandığını'' kaydetti.

Bosna Hersek'in Banya Luka kentinde geçen hafta düzenlenen ve Tadiç'in de katıldığı Bosna Sırp Cumhuriyeti'nin 20. yıl dönümünde bulunan patlayıcı maddeye el konulmasına da mesajda işaret edildiğini anlatan polis kaynağı, gelen mesajda yeni suikast girişiminin bu kadar ''gösterişli'' olmayacağına işaret ettiğini kaydetti.

Bugünkü Sırp basınında geniş yankı bulan haberde, polisin yüksek güvenlik önlemler aldığını ve ihbar bilgisinin ciddiye alındığını aktaran polis kaynağı,''İhbarın, suikast hazırlığı konusunda bilgilere ulaşmış birisinden geldiğini düşünüyoruz'' dedi.

Devletin üst düzey yetkililerine yönelik tehditlere ilişkin gazetecilere açıklama yapan Sırbistan Savunma Bakanı Dragan Şutanovac, Cumhurbaşkanı ve diğer yetkililerin güvenliğini sağlamakla görevlendirilmiş tüm birimlerin bütün kapasiteyle çalıştığını ifade etti.

Şutanovac, ''Güvenlikle ilgilenen askeri polis ve diğer birimler, devlet görevlilerinin korunması konusunda gereken tüm çalışmaları yürütmenin yanı sıra, genel güvenlik durumunun araştırılması ve raporlamasını da yapmaktadır'' dedi.

Önceki hafta Sırbistan Cumhurbaşkanı Boris Tadiç'in de katıldığı Bosna-Hersek'in Sırp entitesi olan Bosna Sırp Cumhuriyeti kuruluşunun 20. yıldönümü kutlamasında Banya Luka kentindeki ''Borik'' spor salonunda gazeteci locasında silah, patlayıcı madde ve mühimat ele geçirilmiş, olaya karıştığını itiraf eden Bojidar Stanişlyeviç adlı kişi tutuklanmıştı.

ESKİ BAŞBAKAN SUİKASTLE ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ
ırbistan'ın 2001-2003 yılları arasında Başbakanı olan AB yanlısı Zoran Cinciç, 12 Mart 2003 tarihinde Sırbistan hükümet binasının önünde düzenlenen suikastta öldürülmüştü.

Miloşeviç dönemi sonrasında, ''Avrupa yanlısı'' başbakan olarak da bilinen Zoran Cinciç cinayetini, Sırbistan'ın özel birliklerinin eski mensubu ve keskin nişancı Zvezdan Yovanoviç gerçekleştirmişti.

Tetikçi Yovanoviç ile yardımcısı Milorad Lukoviç, başbakanın cinayetinden dolayı 40'er yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

AA

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Avrupa da İnsan Hakları İhlalleri Hızla Artıyor..
Amerika merkezli İnsan Hakları İzleme Örgütü Avrupa da siyasetin hızla sağa kaydığını tespit etti....

Haberi Oku