Dünya:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Rusya'da iç savaş çıkar

Rusya'da 4 Mart'ta yapılacak devlet başkanlığı seçimlerinde Rusya Başbakanı Vladimir Putin'e rakip olan  milyarder Mihail Prohorov, hükümet karşıtı gösteri ve cepheleşmenin ülkeyi iç savaşa sürükleyebileceğini söyledi.

Alman Der Spiegel dergisine özel bir mülakat veren Prohorov, "Ben Putin'in yaşadığı Rusya'yı destekliyorum. Aynı zamanda Putin'in istifasını isteyen gazeteci Boris Akunin ve blog yazarı Aleksey Navalni'nin yaşadığı Rusya'yı da destekliyorum" dedi.

Putin'in en medyatik rakiplerinden biri olan Prohorov,  muhalif grupların birbirlerine yaklaşamamaları durumunda en kötü senaryonun, iç savaşın patlak verebileceği uyarısı yaptı.

AB VE İŞ DÜNYASINA YAKIN
18 milyar dolar serveti ile devlet başkanlığı yarışının en renkli isimlerinden olan Prohorov, ülkede devrim değil yenileşme istediğini belirtiyor. Putin'in bir kısım başarıları olduğunu kabul eden Rus milyarder, iktidara gelmesi durumunda siyasi ve ekonomik alanda önemli reformlar yapacağı sözü veriyor. Rusya'nın Avrupa Birliği ile bütünleşmesini savunan Prohorov, özellikle iş dünyasına çok önemli ayrıcalıklar vaat ediyor.

MUHALEFET PUTİN'İN İSTİFASINI İSTİYOR
4 Şubat'ta sokaklara çıkmaya hazırlanan muhalif gruplar Putin'in istifasını istemeye devam ediyor. Son anketlere göre desteğini yüzde 50'nin üzerine çıkaran Putin'in ilk turda seçilme şansı görülürken, Prohorov kendisinin yüzde 20'den fazla oy alarak Putin'le ikinci turda yarışacağını savunuyor.

CİHAN

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Avrupa da İnsan Hakları İhlalleri Hızla Artıyor..
Amerika merkezli İnsan Hakları İzleme Örgütü Avrupa da siyasetin hızla sağa kaydığını tespit etti....

Haberi Oku