Dünya:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Hamas, Mısır'dan çalınan arabaları iade ediyor

Mısır'dan yayın yapan özel Mehver kanalının haberine göre, ülkenin çeşitli kentlerinden çalınarak tünellerden geçirilmek suretiyle Gazze şeridine götürülen ve burada satılan araçlardan 15' Gazze'de yönetimde olan Hamas hükümeti tarafından yapılan kontrollerde tespit edildi. Hamas, çalıntı oldukları belirlenen 5 araçlık ilk partiyi Refah sınır kapısından Mısır makamlarına teslim etti.

Mısır ile Hamas arasında bir komisyon kurularak Mısır'dan çalınan araçların Gazze'ye götürülmesinin önüne geçilmesi için çalışmalar yapıldığı kaydedildi.

BİR SEFERDE 100 OTOMOBİL ÇALINMIŞTI
Geçen yıl Kahire'de bir otomobil servisten çalınan şifreli anahtarlar yardımıyla 100 kadar otomobil çalınmıştı.

Emniyet yetkilileri, Mısır'dan çalınan araçların büyük bir bölümünün Gazze'ye götürülerek burada kullanıldığına inanıyor. Mısır makamları, oto hırsızlıklarının artması ve çalınan araçların Gazze'ye götürüldüğü yönündeki bilgiler üzerine Hamas hükümeti nezdinde girişim başlattı.

Polis yetkilileri halk ayaklanmasının ardından Mısır'da bozulan güvenlik durumunun oto hırsızlarını kolay hareket edebilir hale getirdiğini savunuyorlar.

Mısır'dan çalınan araçların, bu ülkedeki değerinin çok altında bir fiyatla Gazze'de satıldığı iddia edilirken, Mısır ile Hamas arasında kayıp araçların bulunması konusunda varılan anlaşmadan sonra Hamas hükümetinin Gazze'de kontrollerini sıklaştırdığı kaydediliyor.

AA

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Avrupa da İnsan Hakları İhlalleri Hızla Artıyor..
Amerika merkezli İnsan Hakları İzleme Örgütü Avrupa da siyasetin hızla sağa kaydığını tespit etti....

Haberi Oku