Dünya:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
BM Filistin'de insani durum endişe verici

Birleşmiş Milletler'in (BM) İnsani Yardım Çalışmalarından Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Valeri Amos, Batı Şeria ve Gazze'deki insani durumun hala endişe verici olduğunu bildirdi.

BM Enformasyon Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Güvenlik Konseyi'ne dün brifing veren Amos, İsrail'in Batı Şeria'da yerleşim faaliyetlerine devam etmesi ve bunun bölgenin ekonomik kalkınması ile Filistinlilerin temel hizmetlere ulaşımındaki olumsuz etkisinden dolayı duyduğu endişeyi yineledi.

GAZZE AMBARGOSU
Amos gazetecilere yaptığı açıklamada, Batı Şeria'nın yüzde 60'lık bölümünü içine alan ve İsrail'in kontrol altında tuttuğu "C" bölgesindeki imar ve planlama yönetmelikleri hakkında Konsey'i bilgilendirdiğini belirtti. Genel Sekreter Yardımcısı Amos, Gazze'de İsrail tarafından uygulanan ablukanın ve Karni geçiş kapısının kapatılmasının bölgenin ekonomik durumuna yaptığı olumsuz etkiden duyduğu endişeyi de vurguladı.

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi'nin Ağustos ayında yayımladığı rapora göre, Batı Şeria'nın C bölgesinde 150 bin Filistinli yaşıyor. Filistin'in ekonomik olarak gelişmesi için gerekli arazilerin yanı sıra tarım ve otlak için ayrılan bölgelerin çoğu da burada bulunuyor. Bölgede yaklaşık 300 bin İsrailli yerleşimci yaşıyor.

AA

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Avrupa da İnsan Hakları İhlalleri Hızla Artıyor..
Amerika merkezli İnsan Hakları İzleme Örgütü Avrupa da siyasetin hızla sağa kaydığını tespit etti....

Haberi Oku