Dünya:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Almanya'da şeriat tartışması

Bavyera Eyaleti İçişleri Bakanı Joachim Herrmann, Rheinland-Pfalz Eyaleti Adalet Bakanı Jochen Hartloff'un, Almanya'daki mevcut yasalar çerçevesinde Müslümanlar için prensipte Şeriat kurallarının da uygulanabileceği şeklinde yaptığı açıklamaya tepki gösterdi.

"TEHLİKELİ BİR DÜŞÜNCE"
Bakan Herrmann, bu konuda yaptığı yazılı açıklamada, "Şeriat'ın uygulanması taleplerini sadece tehlikeli bir saçma düşünce olarak nitelendirebilirim. Bizim uyum hedeflerimize de tümüyle aykırı. Farklı kültür çevrelerinden gelen insanlar bizim hukuk ve değerler sistemimizi tümüyle kabul etmek zorunda. Şeriat buna tümüyle aykırı düşüyor" şeklinde görüş belirtti.

Şeriat'a Almanya'daki hukuk ve değerler düzeni içinde yer olmadığını ifade eden Herrmann, "Bizler Almanya'da Hristiyan kültüründen etkilenmiş olan açık ve hoşgörülü bir toplumdan yanayız. Bundan hiçbir şekilde taviz vermemeliyiz" ifadesini kullandı.

Herrmann, "Şeriat'ta taşlama ve el kesme gibi insan haklarına aykırı kuralların bulunduğunu, kadın-erkek eşitliğinin kabul edilmediğini, ve en doğal insan haklarının bile görmezlikten gelindiğini" iddia etti.

Bakan Hartloff, bir gazeteye yaptığı açıklamada, ülkedeki anayasal düzen çerçevesinde Müslümanların Şeriat kurallarına göre de sorunlarını çözebilmelerinin mümkün olduğunu belirterek, ülkede spor dalında ve kiliseler bünyesinde de özel mahkemelerin var olduğuna işaret etmişti.

AA

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Avrupa da İnsan Hakları İhlalleri Hızla Artıyor..
Amerika merkezli İnsan Hakları İzleme Örgütü Avrupa da siyasetin hızla sağa kaydığını tespit etti....

Haberi Oku