Yaşam:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
İstanbul'da büyük uyuşturucu operasyonu

Muharrem ÇAĞLAR / AHT

İstahbul'da son yılların en büyük uyuşturucu operasyonu yapıldı. Yaklaşık bir yıl süren takibin ardından Bayrampaşa'da operasyon yapan Narkotik Şube Polisi, 860 kilo eroin ele geçirdi. Uyuşturucunun Son 7 yılda bir seferde ele geçirilen en yüksek miktar olduğu belirtildi. Rekor operasyonda 20 kişininde gözaltına alındığı öğrenildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Ekipleri, iddiaya göre bir yıl boyunca Hakkari Yüksekovalı bir aşirete mensup aile fertlerini uyuşturucu kaçakçılğı yaptıkları gereçesiyle mahkeme kararı ile takibe aldı. Takip altındaki şüphelilerin İran üzerinden yurda soktukları tespit edilen uyuşturucuyu İstanbul'a kadar getirip, buradanda Avrupa ülkelerine götürecekleri bilgisi üzerine dün operasyon yapıldı.

Bir yıllık takibin ardından zarlıların belirlenen adreslerine dün eş zamanlı baskın düzenlendi. Polisin operasyon yaptığı adreslerden biri de Bayrampaşa'da bir depo oldu. Yüksekova üzerinden İstanbul'a kadar getirilen ve Bayrampaşa'daki depoda biriktirilen uyuşturucunun başka araçlarla yurtdışına çıkarmak için hazırlık yapıldığı belirlendi. Yapılan aramalarda ele geçirilen uyuşturucuyu tartan polis, paketler halinde 860 kilo eroinle karşılaştı.

Ele geçirilen eroinin son 7 yılda bir seferde ele geçirilen en yüksek miktar olduğu öğrenildi. Rekor miktardaki eroin operasayonu ile ilgili olarak gözaltına alınan 20 kişi içerisinde uyuşturucu sahibi, organizatörler ve uyuşturucu sevkiyatını yapan taşımacılarında olduğu belirtildi. Uyuşturucu ve zanlılar Vatan Caddesi'ndeki Narkotik Şube Müdürlüğüne götürülürken, İstanbul Emniyet Müdürlüğünün operasayonla ilgili olarak yarın (bugün) açıklama yapması bekleniyor.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Trafik Kazası: 2 Yaralı
Kulu ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı.

Haberi Oku