Siyaset:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Demirtaş: Milletvekillerinin Açlık Grevi Başlatmasıyla İlgili Belli Bir Şey Yok

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, BDP'li milletvekillerinin fiili olarak açlık grevi başlatmasıyla ilgili saat ve günü belirlenmiş bir şey olmadığını söyledi.

Partisinin Meclis Grup Toplantısı sonrası gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplayan BDP Eşbaşkanı Demirtaş, açlık grevleriyle ilgili diyalogla, karşılıklı adımlarla bir iki gün içerisinde sorunun çözüleceğini umduklarını ifade etti. BDP'li milletvekillerinin açlık grevine girip girmeyeceğine yönelik bir soruya ise Demirtaş, "Aslında bu konuda kararımız, kararlılığımız var. Ama biz gerçekten de Bakanlar Kurulu'nun yaklaşımını somut, pratik olarak da görmek için bu konudaki girişimlerimizi, diyaloglarımızı sürdürmek istiyoruz. Şuanda fiili olarak, milletvekillerinin açlık grevi başlatması şeklinde saat ve gün itibariyle belirlenmiş bir şey yok. Arkadaşlarımızın bu konuda talebi var. Açlık grevi, bizim talimatımızla da vekillerimize de uygulatılacak bir şey değil. Ama vekillerimiz ağırlıklı olarak -grubun neredeyse tamamı böylesine bir eylemi- yapmak istiyor. Fakat bunu dediğim gibi belki önümüzdeki bir iki günkü gelişmelere göre gündemimize alacağız." dedi.

'Adalet Bakanı veya başka hükümet temsilcileriyle mutlaka görüşecek ve somut adım çıkması için çaba sarfedeceğiz' diyen Demirtaş, "Bu konuyu bir iki gün içinde çözmeye çalışacağız. Bugün yarın, çok zamanımız yok. Bugün yarın gerçekten görüşmelerle meseleyi aşmak istiyoruz." şeklinde konuştu. CİHAN

Demirtaş: Milletvekillerinin açlık grevi başlatmasıyla ilgili belli bir şey yok

Demirtaş: Milletvekillerinin açlık grevi başlatmasıyla ilgili belli bir şey yok

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Kılıçdaroğlu'ndan Başbakana: Sayıştay...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis Genel Kurulu'ndaki bütçe görüşmelerinde Sayıştay raporları...

Haberi Oku