Siyaset:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Bdp'li Demirtaş: Açlık Grevleri Bir Sorun Değil, Bir Sorundan Çıkmış Bir Sonuç

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, açlık grevlerinin bir sorun değil, bir sorundan ortaya çıkmış bir sonuç olduğunu söyledi. "Asla ve asla hiçbir arkadaşımızın ölüm orucuna açlık grevine girmesini istemiyoruz." diyen Demirtaş, rica etmekle bırakılacaksa günde 10 defa bunu yapabileceklerini ifade etti. Demirtaş, Başbakan'ın açıklamalarının ise açlık grevinin sona erdirilmesini engelleyen bir durum olduğunu belirtti.

        Partisinin Meclis grup toplantısında konuşan Demirtaş, şu an cezaevlerinde 707 kişinin açlık grevinde bulunduğunu söyledi. Kendilerinin zorla insanlara açlık grevi yaptırdığının söylendiğini aktaran Demirtaş, kimseye açlık grevi yaptırmadıklarını savundu. Olayın başlangıcının KCK operasyonlarıyla başladığını dile getiren Demirtaş, bir yıl boyunca iddianame hazırlanmadığını belirterek, iddianame ortaya çıkınca da ne kadar siyasi bir operasyon olduğunun anlaşıldığını öne sürdü. Duruşmalarda ana dilde savunma yapılamadığını belirten Demirtaş, yaşanan süreci anlattı. Tüm yaşanılanlara rağmen siyasal kanalları açık tutmaya çalıştıklarının altını çizen Demirtaş, Öcalan ile görüşülmemeye başlandığını kaydetti. Öcalan'ın 34 avukatının komplo ile tutuklandığını ileri süren Demirtaş, dünya tarihinde bu kadar avukatın tutuklandığı tek örnek olduğunu söyledi.

        Öcalan'ın avukatlar aracılığıyla talimatları gönderdiğinin söylendiğini aktaran Demirtaş, bunun gerçeği yansıtmadığını belirterek, o dönemki tabloya bakılmasını istedi. Uludere olayını hatırlatan Demirtaş, olayın Ankara'nın derin dehlizlerinde kaybolmasına izin verilmeyeceğini söyleyenlerin bugün suskun olduğunu söyledi.

        Demirtaş, şöyle konuştu: "Bu açlık grevlerini başlatan BDP mi yoksa bu tablo mu? BDP'nin dayatmaları mı yoksa bu tablo mu? Son 3 yılda yaşananlar, ağırlıklı olarak son yıllarda yaşadıklarımız, insanları kendi bedenlerini ölüme yatırma noktasına getirdi. Elinde BDP talimatıyla başladığına dair tek belge varsa çıkın açıklayın, yoksa BDP'yi suçlamayı bırakın."

        "Açlık grevleri sorun değil bir sorundan ortaya çıkmış bir sonuçtur. Asla ve asla hiçbir arkadaşımızın ölüm orucuna, açlık grevine girmesini istemiyoruz." diyen Demirtaş, rica etmekle bırakılacaksa günde 10 defa bunu yapabileceklerini söyledi. "Bu bizim arzumuz değildir." diyen Demirtaş, açlık grevi yapanların duygu düşüncesi anlaşılmaza sonuç alınamayacağını vurguladı.

        Kendilerinin gerçekçi hareket ettiğini ifade eden Demirtaş, "Başbakan'ın açıklamaları açlık grevinin sona erdirilmesini engelleyen bir durum oldu. Dünkü açıklamaları önemsiyoruz, ancak 56 gün yok, sadece birkaç gün var. Açıklamaların altı doldurulmalı; hızlı, pratik adım için birbirimize destek olmalıyız. Bu talepler karşılanmayacak talepler değil. Haksız hukuksuzluktan kaynaklanıyor. Avukatla görüşülmemesi, suç işleyen hükümet ve bakanlık var." şeklinde konuştu. Demirtaş, bu hafta içinde bu meselenin talepler ve açlık grevleri açısından sonlanmasını ümit ettiklerini vurguladı.

        Yeniden idam tartışmaları başlatarak neden halkın gerildiğini soran Demirtaş, idam cezası geri getirilse bile uygulamanın geriye dönüşünün olmadığına dikkat çekti. İdam tartışmasının bir kenara bırakılması gerektiğini, boş iş olduğunu belirten Demirtaş, şimdi kâr sağlayabileceğini, ancak yarın zarar verebileceğine sözlerine ekledi. CİHAN

BDP'li Demirtaş: Açlık grevleri bir sorun değil, bir sorundan çıkmış bir sonuç

BDP'li Demirtaş: Açlık grevleri bir sorun değil, bir sorundan çıkmış bir sonuç

BDP'li Demirtaş: Açlık grevleri bir sorun değil, bir sorundan çıkmış bir sonuç

BDP'li Demirtaş: Açlık grevleri bir sorun değil, bir sorundan çıkmış bir sonuç

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Kılıçdaroğlu'ndan Başbakana: Sayıştay...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis Genel Kurulu'ndaki bütçe görüşmelerinde Sayıştay raporları...

Haberi Oku