Ekonomi:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Borsalar da koordineli cevap verdi!

HABERTURK.COM \ EKONOMİ SERVİSİ

Merkez bankalarının bugünkü faiz operasyonu sonrasında Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi'den gelen 'gevşeme sinyalleri'ne borsalar da koordineli olarak yanıt verdi. 

Draghi'nin açıklamalarından tatmin olmayan ve küresel ekonomideki sıkıntıların süreceği sinyalini alan Avrupa borsaları düşüşe geçti. İMKB de Avrupa borsalarına eşlik etti.

İMKB'DE KAYIP YÜZDE 1,60
Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi'nin açıklamalarının devam ettiği saat 16 sularında yüzde 1'e yakın düşüşlerin yaşandığı İMKB-100 Endeksi, günü 1.013 puan düşüşle tamamladı. Hisse senetlerindeki değer kaybı yüzde 1,60 oldu. Uzmanlar, Draghi'nin açıklamalarından, zaten işlerin iyi gitmediği Avrupa'da sıkıntının süreceğine yönelik sinyaller alındığını bunun da Avrupa borsaları ile birlikte İMKB'de de düşüşe yol açtığını belirtiyor

TÜM AVRUPA BORSALARI DÜŞÜYOR
Darghi'nin açıklamalarından umduğunu bulamayan Avrupa borsaları da düşüşte. Yunanistan, Fransa ve Almanya borsalarında kayıplar yüzde 1'in de üzerine çıktı

DRAGHİ KONUŞTUKÇA PARİTE DÜŞTÜ
Avrupa'dan gelen faiz indirim kararının ardından Euro\dolar paritesi 1.2365 ile 1 Haziran'dan bu yanaki en düşük seviyesine geriledi.

ABD BORSASI DA DÜŞÜŞLE AÇILDI
ABD Borsası Dow Jones de açılışını düşüşle yaptı. İMKB'nin kapanmasına 30 dakika kala Dow Jones yüzde 0,55 düşüşte.

KARARIN ARDINDAN PETROL YÜKSELİŞE GEÇTİ
Çin Merkez Bankası'nın mevduat ve kredi verme faiz oranlarını indirmesinin ardından Brent petrolün varil fiyatı uluslararası piyasada 102,22 dolara yükseldi.

Çin Merkez Bankası'nın büyümeyi teşvik amacıyla atacağı adımların öncelikle petrol fiyatını yükselteceğini kaydeden uzmanlar, bugünkü önlemlerin büyümeye ilişkin riskleri ortadan kaldırmak için yeterli olmadığınıbelirterek piyasalara etkisinin çok büyük olmasını beklemediklerini kaydediyorlar.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Her 5 İhracatçıdan Biri Yeni Teşvik Paketinden...
Her 5 ihracatçıdan biri yeni teşvik paketinden faydalanmayı planlıyor. Yatırım planlanan sektörlerin başında...

Haberi Oku