Teknoloji:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Bilgisayarınız ısınıyorsa neler yapılmalı?

Bilgisayarınızın aşırı ısınması yazılımsal ya da donanımsal kaynaklıdır. Bilgisayarınızın ömrünü uzatmak ve bilgisayarınızda yüksek performans sağlamak için ısısını düşük tutmanız gerekir.

Bursa'da kişisel bilgisayar kullanıcılarına hizmet veren Pratik Servis, ısınma sorunu yaşayanların ne gibi durumlarla karşılaşabileceklerini ve almaları gereken önlemleri hatırlatıyor.

Bilgisayarınız çok ısınıyorsa şu sorunlarla karşılaşabilirsiniz:

Bilgisayarınız aşırı ısınıyorsa öncelikle performansı düşer. Bilgisayarın kendi kendini kapatması sorunu ortaya çıkar. Aşırı ısınmadan anakart yanabilir. Bataryanın ömrü kısalır ve çabuk bozulur.

Yazılımdan kaynaklı ısınma sorunu yaşıyorsanız ısınmaya sebep olan hatalı yazılımı tespit ederek gerekli güncellemeleri yapın ya da sisteminizden kaldırın.

Bilgisayar fanının tozlanması, donanımsal bir sorundur. Tozlanmış işlemci fanını saç kurutma makinası ile temizleyebilirsiniz. Bilgisayarınız garanti kapsamında ise, bu işlemi yapmayın, yetkili servise başvurun.

İşlemci yüzeyinde oluşan ısının soğutucu tabanına sağlıklı bir şekilde transfer edilmesini sağlayan termal macununun temizlenip yerine yenisinin sürülmesi, aşırı ısınmanın önüne geçilebilecek diğer bir uygulamadır.

Yaz aylarında artan sıcaklar da aşırı ısınmaya neden olabilir. Fanın bulunduğu kısım ile bilgisayarın konulduğu zemin arasında boşluk bırakın. Bu gibi durumlarda harici soğutucu kullanabilirsiniz.

Tüm bunlara rağmen aşırı ısınma devam ediyorsa servisinize başvurunuz. Bilgisayarınız ile ilgili karşılaşabileceğiniz sorunlara hızlı ve yerinde çözümler getirenPratik Servis'e ulaşılabilir. 

chip

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

FM13'ten yeni haberler!
Geçtiğimiz yıl futbol dünyasında bir çok değişiklik yaşandı, FM13 ekibi de bu değişiklikleri oyuna...

Haberi Oku