31 NUMARALI REKLAM ALANI
İşte UEFA'nın Beşiktaş kararı!

Beşiktaş Kulübü; UEFA Kontrol ve Disiplin Komitesi'nin, siyah-beyazlı kulübün 3 yıl içinde hak kazanılan ilk Avrupa müsabakasından men edilme cezası verilmesi talebini reddettiğini, lisans kriterlerinin yerine getirilmemesi ve benzeri sorunların tekrarlanması halinde gelecek 5 sezon içinde 2 kez UEFA kupalarına katılamayacağına hükmettiğini, ayrıca kulübe 500 bin Euro para cezası uyguladığını bildirdi.

Beşiktaş Kulübü, kulüp başkanı Fikret Orman ile siyah-beyazlı kulübün avukatlarının UEFA Kontrol ve Disiplin Komitesi'nde yaptığı savunma ve alınan karar konusunda internet sitesinden açıklamada bulundu. ''Kamuoyuna duyuru'' başlığını taşıyan açıklamada, Fikret Orman başkanlığındaki yönetimin bıraktığı olumlu izlenimin verilen kararda etkili olduğunun altı çizildi. Açıklamada şöyle denildi:

"FİKRET ORMAN BIRAKTIĞI İYİ İZLENİM ETKİLİ OLDU"
''UEFA tarafından kulübümüze, 3 yıl içerisinde hak kazanılan önümüzdeki ilk Avrupa müsabakasından men edilme cezası verilmesi talebi, yapılan savunma neticesinde, Disiplin Kurulu tarafından reddedilmiştir. Buna karşılık, kulübümüzün lisans kriterleri ile ilgili benzeri sorunları tekrarlaması halinde, önümüzdeki 5 sezon içerisinde 2 defa UEFA kupalarına katılamayacağına hükmolunmuştur. Beşiktaşımızın Avrupa kupalarından men edilmediğini özellikle belirtir, sadece geçen sezon UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele etmemiz sebebi ile 500 bin avro para cezası verildiğini belirtiriz. Bu kararın verilme gerekçeleri arasında bilhassa 'Fikret Orman tarafından temsil olunan yeni yönetim anlayışının ve savunma heyetinin bıraktığı iyi izlenimin etkili olduğu' UEFA Disiplin Kurulu tarafından özellikle vurgulandı.''

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ve avukat Emin Özkurt'un, UEFA Disiplin Komitesi'nde mali durumuna ilişkin yaptıkları savunmanın ardından kulübe, ertelenmiş ceza verildi. Kulüp Başkanı Fikret Orman ve avukat Emin Özkurt, Avrupa Futbol Federasyonları Birliği'nin (UEFA), Beşiktaş Kulübü'nü mali konularla ilgili UEFA Kontrol ve Disiplin Komitesi'ne sevk etmesi nedeniyle, kulüp savunmasını UEFA'nın İsviçre'nin Nyon kentindeki merkezinde yaptı.

TOPLANTI YAKLAŞIK 2.5 SAAT SÜRDÜ
Orman yaklaşık 2.5 saat süren toplantı sonrası Türk basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ''Bizim için iyi bir haber. Biz Beşiktaş açısından, Türk futbolu açısından gerçekten önemli bir virajı döndüğümüze inanıyorum. Alınabilecek en iyi neticeyi aldığımızı düşünüyorum. Bunun en önemli önemli sebebi en üst düzeyde burada temsil edilmemizin büyük katkısı olduğunu düşünüyorum'' dedi.

Toplantının stresli geçtiğini belirten Orman, ''Hep söylüyorum; olumsuzluk üzerine bir şey inşa edilmez. Biz doğrusunu yapacağız. Elimizden geldiği kadarıyla gayret edeceğiz. Genç bir ekibiz. Benle burada sunum yapan hem Emin kardeşime, hem Semih kardeşime... Çok iyi savundular Beşiktaş'ı. İkisine de teşekkür ediyorum. Artık Beşiktaş, bu gibi konularla anılan bir kulüp olmayacak. Beşiktaş, doğru ve düzgün bir şekilde yönetilecek. Bizim görevimiz de o'' diye konuştu.

AVUKAT EMİN ÖZKURT'UN AÇIKLAMALARI...
Toplantıda kulübü temsil eden avukat Emin Özkurt, ''Az önce çıktığımız toplantıda UEFA Disiplin Komitesi, Beşiktaş ile ilgili olan 1 yıllık, 3 yıl içerisindeki hak kazanacağı UEFA müsabakasından men yönündeki talebi kabul etmedi. Ama onun yerine Beşiktaş'a ertelenmiş bir ceza verdi. Beşiktaş, 5 yıl içerisinde 2 sezon eğer UEFA kurallarına aykırı davranırsa Avrupa'ya gidemeyecek'' ifadesini kullandı.

Avukat Özkurt, toplantıda kulübün üst düzey temsil edilmiş olmasının kendilerine büyük katkı sağladığını dile getirerek, şöyle devam etti:

''Burada özellikle UEFA Disiplin Komitesi'nin bir cümlesine atıfta bulunmak istiyorum ki; Sayın Başkanımızın belirttiği gibi, UEFA aynen şöyle diyor; (UEFA Disiplin Komitesi, katılım sağlayan Sayın Başkanın ve sunumu gerçekleştiren heyetin, samimiyetine ve olayı doğru bir şekilde ele alacaklarına üzerimizde bıraktığı iyi intibayı göz önünde tuttuğumuzda, bu kararı alma noktasına gelmiştir) deniyor. Biz buna inanıyorduk. İlk geldiğimiz anda problem çok ciddi bir boyuttaydı bunu da biliyorduk. Fakat orada, tamamen gerçeklere dayanan ve Başkanımızın, yeni yönetimin sergileyeceği doğru adımların ifade edildiği bir yaklaşım oldu. Şunu söylemek yanlış olmaz; Beşiktaş, kaçınılmaz bir Avrupa cezasından kurtulmuş durumdadır. İnşallah bundan sonra, Fikret Orman yönetimindeki Beşiktaş, atacağı doğru adımlarla kulüp daha sağlam hukuki ve finansal veriler üzerinden hareket edecektir. Ben kendisine tekrar burada olmasından ötürü ve sunumda sergilediği tavırdan dolayı ayrıca teşekkür ederim. Çünkü hukuki olarak biz bazı şeyleri anlatabiliyoruz ama asilin olmasının yeri bir başka oluyor.''

BEŞİKTAŞ'IN BAŞINI AĞRITAN KONU
UEFA tarafından 30.06.2011 ve 30.09.2011 dönemlerine ilişkin gerçekleştirilen denetimde Beşiktaş, UEFA Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play Kuralları'nın 65. maddesi futbol kulüplerine vadesi geçmiş borçların olmaması ve 66. maddesi çalışanlara ve/veya vergi dairelerine vadesi geçmiş borçlarının olmamasına ilişkin hükümlerle ilgili olarak, mevzuat ihlali gerçekleştirmiş olma ihtimali nedeniyle disiplin kuruluna sevk edilmişti. Beşiktaş Kulübü, UEFA kurallarının ihlali nedeniyle 3 yıl içinde hak kazanacağı ilk seferde bir kereye mahsus olmak üzere herhangi bir Avrupa futbol yarışmasına katılamama ve 300 bin avro para cezası ödeme riskiyle karşı karşıya idi.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

“Sneijder 3.5 yıllık imzayı attı“
Galatasaray'da Wesley Sneijder transferi ile yakından ilgilendiğini dile getiren Özkan Doğan, Hollandalı...

Haberi Oku