31 NUMARALI REKLAM ALANI
Şike Davası'nda 6 tahliye!

Futbolda Şike Davası'nın tutuklu sanıklarından Abdullah Eker, Abdullah Karakuz, Selim Kımıl, Talat Emre Koçak, Abdullah Başak ve Hakan Karaahmet'in tahliyelerine; Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu diğer tutuklu sanıkların ise bu hallerinin devamına karar verildi.

Mahkeme heyeti, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 10 tutuklu sanığın, mevcut delil durumu, suçun niteliği, kuvvetli suç şüphesini gösteren olguların bulunması, tanıkların henüz dinlenmemiş olması, delillerin henüz tam olarak toplanamaması ve delilleri karartma ihtimalinin bulunmasını göz önüne alarak, bu hallerinin devamına hükmetti.

Böylece 93 sanıklı davada; aralarında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve Olgun Peker'in de bulunduğu 10 tutuklu sanık kalmış oldu.

TFF Başkanı Yıldırım Demirören, A Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı ve TFF eski Başkanı Mahmut Özgener'in de aralarında bulunduğu 21 kişinin, bir sonraki duruşmada tanık olarak dinlenilmesine karar verildi. Mahkeme ayrıca TFF, Bucaspor ve Altay'ın müdahilik taleplerini kabul etti. Erman Toroğlu ve bir Cumhuriyet Savcısı'nın talebi ise reddedildi.

Mahkeme heyeti, ''taraftar'' kod isimli gizli tanığın da duruşma günü hazır edilmesi için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne yazı yazılmasına karar verdi.

Sanık Aykut Aydın'ın, 4 gün devam eden duruşmalara katılmadığından zorla getirilmesini kararlaştıran mahkeme heyeti, sanık Emmanuel Emenike'nin savunmasının alınması amacıyla hazırlanan talimat evrakının Rusya adli makamına gönderilmesine karar verdi.

Mahkeme heyeti, duruşmanın 30 Nisan ile 3 ve 4 Mayıs 2012 tarihlerinde sürdürülmesini oy birliğiyle kararlaştırdı.

Bu arada, tahliye kararını öğrenen bazı sanık yakınları sevinç gözyaşları döktü. Tahliye kararı çıkmayan bazı sanık yakınları ise fenalık geçirdi.

OLAYLAR ÇIKTI
Futbolda şike davasının duruşmasından tutuklu yargılanan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve diğer Fenerbahçeliler için tahliye kararı bekleyen Fenerbahçe taraftarlarının beklentileri gerçekleşmeyince Çağlayan'daki adliye önünde olaylar çıktı.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde bekleyen Fenerbahçeli taraftar topluluğunun sayısı özellikle akşam saatlerinden itibaren yoğunlaştı.

Tezahüratlar eşliğinde meşaleler yakarak alanda uzun bir süre bekleyen taraftarlar, tutuklu bulunan başkan Yıldırım'ın yanı sıra kulüp asbaşkanı İlhan Ekşioğlu ve Mali İşler Müdürü Tamer Yelkovan için tahliye kararı beklediler.

Çevik kuvvet ekipleri, çıkabilecek olaylara karşı gün boyunca adliyenin çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı.

Kararın açıklanmasının ardından Adliye önündeki alanda bekleyen taraftarlar dağılmaya başlarken, bazı taraftarlar çevik kuvvet ekiplerinin üzerlerine şişe, meşale, patlayıcı madde ve taş atmaya başladı. Çevik Kuvvet müdahale etti. Polis ile taraftarlar arasında ara sokaklarda kovalamaca yaşandı.

Atılan taşlar ve yabancı maddeler nedeniyle aralarında İl Emniyet Müdür Yardımcısı Yılmaz Avcı'nın da bulunduğu 8 polis yaralandı. Çeşitli yerlerinden yaralanan polislerin durumunun iyi olduğu öğrenildi. Bu arada 4 kişinin de gözaltına alındığı kaydedildi.

İŞTE GÜN BOYU YAŞANANLAR

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

“Sneijder 3.5 yıllık imzayı attı“
Galatasaray'da Wesley Sneijder transferi ile yakından ilgilendiğini dile getiren Özkan Doğan, Hollandalı...

Haberi Oku