31 NUMARALI REKLAM ALANI
Pitbull 'Burak'madı!

GALATASARAY - TRABZONSPOR KARŞILAŞMASININ İSTATİSTİKLERİ VE TÜM AYRINTILARI HTSPOR ARENA'DA. HTSPOR ARENA'YA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN!

Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında oynanan Galatasaray-Trabzonspor maçı 1-1'lik beraberlikle sona erdi. Trabzonsporun golünü Burak Yılmaz atarken, Galatasaray 81. dakikada Melo'nun penaltı golüyle maçta eşitliği yakaladı ve karşılaşma bu skorla sona erdi.

Bu sonucun ardından Galatasaray puanını 71'e yükseltti. Bu beraberlikle Lider Galatasaray ile 2. sıradaki Fenerbahçe arasındaki puan farkı 7'ye indi. Galatasaray 71 puanda, Fenerbahçe ise 64 puanda.

Arena'dan 1 puan alan Trabzonspor ise puanını 54'e yükseltti.

Burak Yılmaz, Fatih Tekke'yi yakaladı
Bordo-mavili ekibin golcü futbolcusu Burak Yılmaz, Galatasaray'a karşı attığı golle Fatih Tekke'yi yakaladı. Galatasaray maçına kadar ligde 30 golü bulunan Burak, attığı golle bu sayısını 31'e çıkarırken, 2004-2005 sezonunu 31 golle tamamlayan Fatih Tekke'nin rekorunu yineledi. Burak, 1 gol daha atması durumunda ise bordo-mavili takımda bir sezonda en fazla gol atan oyuncu unvanını elde ederek, kulüp tarihine geçecek.

Türk Telekom Arena'yı boş geçmiyor
Burak Yılmaz, Galatasaray'a Türk Telekom Arena'da yaptığı ikinci maçta da gol bulmayı başardı. Geçen sezon yine bu statta oynanan ve Trabzonspor'un 1-0 kazandığı maçta da Burak, galibiyet golünü atan isim olmuştu.

Galatasaray savunması bekledi, Burak attı
Galatasaray savunmasının ilk yarıdaki büyük hatasında, Burak Yılmaz Trabzonspor adına fileleri havalandırdı. Yapılan faulün ardından sarı-kırmızılı oyuncular hakem Cüneyt Çakır'a itiraz ederken, beklemeden atışı kullanan Colman, Burak'ı savunmanın arkasında müsait durumda topla buluşturdu ve bu oyuncu da meşin yuvarlağı sarı-kırmızılı ağlara gönderdi. Golün ardından ise Galatasaraylı oyuncuların bu kez ofsayt olduğu gerekçesiyle itirazları devam etti.

Zokora, Fenerbahçe derbisinde yok
Galatasaray maçının ilk yarısında sarı kart gören Zokora, cezalı duruma düştü. Bu maç öncesi ceza sınırında bulunan oyuncular arasında yer alan Zokora, gelecek hafta Fenerbahçe ile yapılacak önemli maçta forma giyemeyecek. Trabzonspor'da sarı kart ceza sınırında bulunan diğer oyunculardan Serkan Balcı ve Henrique mücadeleyi kart görmeden tamamladı.

İlk kez iç sahada büyük takıma puan kaybetti
Galatasaray, bu sezon büyük takımlarla oynadığı iç saha maçlarında ilk kez kazanamadı. Sarı-kırmızılılar, bu sezon iç sahada oynadığı maçlarda Beşiktaş'ı 3-2, Fenerbahçe'yi ise 3-1 mağlup etmişti. Geçtiğimiz hafta Fenerbahçe ile deplasmanda 2-2 berabere kalan Galatasaray, bu hafta da Trabzonspor ile yenişemeyerek, 2 haftada 4 puan yitirdi.

Ligdeki yenilmezlik serisi 9 maça çıktı
Galatasaray'ın ligdeki yenilmezlik serisi 9 maça çıktı. Ligde en son 28 Ocak'ta Bursaspor'a deplasmanda 1-0 mağlup olan Galatasaray, o tarihten bu yana oynanan 9. maçta da yenilgi yüzü görmedi.

Mehmet Batdal ilk kez forma giydi
Galatasaray'da sezon başı Kardemir Karabükspor'a gönderilen ancak devre arasında kulübe dönen Mehmet Batdal, bu sezon ilk kez forma giydi. Mehmet Batdal, 90 4. dakikada mutlak bir pozisyondan yararlanamayarak, takımını galibiyetten etti.

Eboue-Olcan Adın gerginliği
Karşılaşmanın 13. dakikasında, Trabzonsporlu Olcan Adın'ın Eboue'ye yaptığı faul sonrasında iki oyuncu arasında gerginlik yaşandı. Faul sonrasında bir süre yerde kıvranan Eboue, daha sonra ayağa kalkarak Olcan'a tepki gösterdi. İki oyuncu arasında itiş kakış yaşanırken, hakem Cüneyt Çakır futbolcuları sarı kartla cezalandırdı. Eboue, bu karar sonrasında bu kez Çakır'a sert tepki gösterdi. Galatasaray kenar yönetimi ise Eboue'yi uyararak itirazlarına devam etmemesini istedi.

Hakem Çakır tepki gördü
Maçın ilk dakikalarından itibaren yaşanan gerginlikler Trabzonspor'un 24. dakikada Burak'ın ayağından bulduğu golün ardından daha da çoğaldı. Hakem Cüneyt Çakır, faul pozisyonlarının ardından verdiği kararlar sonrasında özellikle Galatasaraylı futbolcular ve taraftarlardan tepki gördü. Teknik direktör Fatih Terim de, Emre Çolak aleyhine verilen bir karardan sonra yoğun bir şekilde itiraz ederken saha içine kadar girdi. Taraftarlar, maç bitiminde de hakem Çakır'a tepkilerini sürdürdüler.

Galatasaray, 8. penaltı golünü buldu
Ligin en fazla penaltı kazanan ekiplerinden olan Galatasaray, Trabzonspor karşısında bu sezonki 8. penaltı golünü buldu. Penaltıyı kullanarak bordo-mavili ekibin filelerini havalandıran Felipe Melo ise 4. penaltı golüne imza attı.

Yoğun ilgi
Galatasaray ile Trabzonspor arasında oynanan Spor Toto Süper Lig maçına, sarı-kırmızılı taraftarlar büyük ilgi gösterdi. Tribünleri büyük ölçüde dolduran taraftarlar zorlu karşılaşmada takımlarına destek verdiler. Taraftarlar, takımları sahaya çıkarken, ''Lider geliyor, lider'', ''Alemin kralı geliyor'' şeklinde tezahüratlar yaptılar. Sarı-kırmızılı taraftarlar, teknik direktörleri Fatih Terim için de ''İmparator Fatih Terim'' diye bağırdılar.

Elmander'in yerine Baros
Fatih Terim, sakatlığı bulunan Elmander'in yerine, Baros'a ilk 11'de forma verdi. Çift forvetli sistemden vazgeçmeyen Terim, hücum hattında Necati Ateş-Baros ikilisine şans tanırken, orta sahada da Engin Baytar, Selçuk İnan, Melo ve Emre Çolak'ı oynattı. Galatasaray'ın kalesini Muslera korurken, savunma hattı ise Eboue, Semih Kaya, Ujfalusi ve Hakan Balta'dan oluştu.

Sercan kadroda yok
Fatih Terim, Elmander'in yokluğunda, bir diğer forvet oyuncusu Sercan'ı kadroya almadı. Bu sezon hiç forma giymeyen Mehmet Batdal'ı 18 kişilik maç kadrosuna dahil eden Terim, Sercan'ı tercih etmedi. Sarı-kırmızılı ekipte Aydın Yılmaz da sakatlığı nedeniyle maçta oynayamadı.

Efsaneler maçta
Karşılaşma öncesinde, Galatasaray tarihinde önemli yere sahip oyuncu ve antrenör olarak yer alan 3 isme plaket verildi. Eski kulüp başkanlarından Mehmet Cansun, Galatasaray'da futbolcu ve antrenör olarak görev yapan Müfit Erkasap, Bülent Ünder ve Eser Özaltındere'ye plaket verdi. ''Galatasaray efsanelerini anıyor'' projesi kapsamında ödüllerini alan Erkasap, Ünder ve Özaltındere, daha sonra tribünlerin önüne kadar gidip taraftarları selamladı.

TFF, kamera sistemi denedi
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Galatasaray-Trabzonspor maçında yeni geliştirilmiş bir güvenlik kamerası sistemi denedi. Bir Alman firması, TFF için yüksek çözünürlüğe sahip bir kamera sistemiyle çekimler yaptı. Federasyon yetkililerinin, 51 megapiksel çözünürlüğü olan kamerayla yaptıkları çekimleri, yarın izleyeceği öğrenildi. Denemesi yapılan kamera sisteminin, maçta yaşanacak herhangi bir olayda taraftarların yüz profillerine kadar net görüntü alabildiği öğrenildi. Bu arada karşılaşma için maça gelen Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Emir Sarıgül'ü, Protokol Tribünü'nün girişindeki güvenlik görevlisi tanımadı. Sarıgül ile güvenlik görevlisi arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandığı öğrenildi.

GALATASARAY:1 - TRABZONSPOR:1

STAT: Türk Telekom Arena

HAKEMLER: Cüneyt Çakır, Mustafa Emre Eyisoy, Tarık Ongun

GALATASARAY: Muslera, Eboue, Semih Kaya, Ujfalusi, Hakan Balta, Engin Baytar  (Dk. 74 Mehmet Batdal), Selçuk İnan, Melo, Emre Çolak  (Dk. 72 Yiğit Gökoğlan), Necati Ateş  (Dk. 69 Sabri Sarıoğlu), Baros

TRABZONSPOR: Tolga Zengin, Serkan Balcı, Giray Kaçar, Mustafa Yumlu, Celustka, Volkan Şen  (Dk. 86 Adrian ), Zokora, Alanzinho  (Dk. 90 1 Henrique ), Colman, Olcan Adın  (Dk. 83 Halil Altıntop), Burak Yılmaz

GOLLER: Dk. 24 Burak Yılmaz (Trabzonspor), Dk. 82 Melo (Penaltıdan) (Galatasaray)

SARI KARTLAR: Dk. 11 Engin Baytar, Dk. 14 Eboue, Dk. 26 Emre Çolak (Galatabaray), Dk. 11 Zokora, Dk. 14 Olcan Adın, Dk. 28 Giray Kaçar, Dk. 84 Colman (Trabzonspor)

İLK YARIDAN POZİSYONLAR

12. dakikada sağdan serbest atış kullanan Emre Çolak'ın ceza sahasına yaptığı ortada, arka direkte müsait durumda topla buluşan Melo'nun vuruşunda kaleci Tolga meşin yuvarlağı direğin dibinden kornere çeldi.

18. dakikada Ujfalusi'den kaptığı topla hareketlenen Colman'ın ara pasında Burak, ceza sahası sağ çaprazında kaleciyle karşı karşıya kaldı. Bu oyuncunun vuruşunu Muslera ayağıyla çıkarırken, daha sonra ceza sahasında Volkan'ın önüne düşen topu savunma uzaklaştırdı.

24. dakikada Trabzonspor 1-0 öne geçti. Trabzonspor'un orta sahada kazandığı serbest atışı bekletmeden kullanan Colman, meşin yuvarlağı Galatasaray savunmasının arkasına sarkan Burak ile buluşturdu. Ceza sahasına giren Burak, kaleciyle karşı karşıya pozisyonda yerden düzgün bir vuruşla topu direğin dibinden ağlara gönderdi: 0-1.

30. dakikada Selçuk'un ceza alanın önünden kullandığı serbest vuruşta, savunmaya çarpan meşin yuvarlak üstten kornere çıktı.

36. dakikada Eboue'nin sağdan yaptığı ortada, ceza sahasında iyi yükselen Semih'in kafa vuruşunda top yandan auta gitti.

37. dakikada Burak Yılmaz'ın pasıyla ceza yayı içinde topla buluşan Alanzinho'nun vuruşunda, kaleci Muslera üzerine gelen meşin yuvarlağa sahip oldu.

40. dakikada Eboue'nin kaptırdığı topla hızla hücuma çıkan Trabzonspor, Galatasaray savunmasını az adamla yakaladı. Soldan hareketlenen Burak Yılmaz, topu sağdan ceza sahasına giren Volkan'a aktarırken, bu futbolcunun uygun durumda yaptığı vuruşta kaleci Muslera topu kontrol etti.

İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

47. dakikada Hakan'ın pasıyla ceza sahasında sol çaprazda topu kontrol eden Emre Çolak'ın sert vuruşunda, meşin yuvarlak uzak kale direğinin dibinden auta gitti.

59. dakikada Colman'ın pasıyla soldan ceza sahasına giren Burak, Semih'in baskısına rağmen, önünü açıp yaptığı vuruşta, kaleci Muslera topa sahip oldu.

64. dakikada Selçuk İnan'ın ceza sahası dışında, uzak mesafeden sert şutunda, kaleci Tolga topu güçlükle üstten kornere çeldi.

72. dakikada Yiğit'in içeriye doldurduğu top Trabzonspor savunmasına çarparak, kaleye doğru yöneldi. Pozisyonun devamında altıpasta Baros'tan önce davranan kaleci Tolga topa sahip olarak, tehlikeyi önledi.

81. dakikada Sabri'nin ceza sahasında yaptığı vuruşta, top yatarak müdahalede bulunmak isteyen Alanzinho'nun eline çarpınca hakem Cüneyt Çakır, penaltı noktasını gösterdi.

82. dakikada penaltı atışını kullanan Melo, meşin yuvarlağı filelerle buluşturarak, skoru eşitledi: 1-1.

86. dakikada Colman'ın pasıyla sağdan ceza sahasına giren Volkan'ın kale önüne kadar gelerek yaptığı vuruşta, son anda araya giren Semih topu kornere gönderdi.

90+4. dakikada Melo'nun pasıyla sağdan ceza sahasına giren Sabri'nin ortasında Trabzonspor savunmasının ıskaladığı top, ceza sahasında sol çaprazda Mehmet Batdal'ın önünde kaldı. Mehmet'in kaleciyle karşı karşıya pozisyonda yaptığı vuruşta Tolga topu çıkararak, mutlak golü önledi.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

“Sneijder 3.5 yıllık imzayı attı“
Galatasaray'da Wesley Sneijder transferi ile yakından ilgilendiğini dile getiren Özkan Doğan, Hollandalı...

Haberi Oku