Siyaset:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Chp İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam:

- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, AK Parti’nin İzmir’de yerel seçimlere yönelik yaptırdığı anketin gerçekleri yansıtmadığını söyledi. Susam, "AKP düşerken anketlere sarılıyor. Düşen oylar anketle yükseltemez. Milletin karnı, bu yöntemlere toktur” diyerek yüklendi.

İzmir’de yerel seçimlerde CHP’yle arasındaki farkın 3,5 puana düştüğünü gösteren anketin teşkilata moral verme ve kamuoyunu yanıltma amacı taşıdığını ileri süren Susam, anketin seçim öncesinde İzmir AK Parti teşkilatlarına, ‘Ha gayret, az kaldı. Daha fazla çalışın’ mesajı verme amacı taşıdığını savundu. Yapılan ankette AK Parti'nin son aylarda atak yaparak, CHP ile arasındaki farkı kapatmaya yaklaşmış göründüğüne dikkat çeken Susam, bu durumun gerçeği yansıtmadığını savundu ve şunları söyledi:

"Son aylara bir göz attığımızda bu farkı kapatmaya yönelik hangi olay olmuş olabilir. Son aylarda terör yeniden tırmanmadı mı? Her gün şehitlerimizin haberleriyle içimiz yanmıyor mu? Ekonomi iyice bozulmadı mı? Daha birkaç gün önce iğneden ipliğe her şeye zam gelmedi mi? Büyüme rakamları tepe taklak gitmiyor mu? Emekliye intibak vereceğiz diyerek maaşlarını azaltmadılar mı? Köylünün ürünü elinde kalmadı mı? Esnaf iflas bayrağını çekmiyor mu? Memurlar, işçiler kuruşluk zamlarla geçim sıkıntısı yaşamıyor mu? Dış politikada çamura saplanmadık mı? ‘Sıfır sorun’ diye yola çıkıp tüm komşularımızla sorunlu hale gelmedik mi? 4+4+4’le 5 yaşında çocuklarımızı okula almıyorlar mı? Bütün okulları İmam Hatip haline dönüştürmeye kalkmadılar mı? Ne oldu da AKP’nin oyu birden yükseldi?”

Anket sonucunun gerçeğin tam tersi olduğunu kaydeden Susam, "AKP’nin oyu hızla düşüyor. Daha da düşecek. Akan kanı durdurmak ve sorunları çözmek içen parlamentoyu çalıştırmak, partiler arası diyaloğu ön plana çıkartmak yerine anketlerle kamuoyunu yanılmak, kendisinin alternatifi yok gibi göstermek AKP’yi kurtarmayacaktır. AKP düşerken anketlere sarılıyor. Düşen oylar anketle yükseltemez. Milletin karnı, bu yöntemlere toktur" şeklinde konuştu.

CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ MEHMET ALİ SUSAM:

CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ MEHMET ALİ SUSAM:

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Kılıçdaroğlu'ndan Başbakana: Sayıştay...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis Genel Kurulu'ndaki bütçe görüşmelerinde Sayıştay raporları...

Haberi Oku