Siyaset:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Bdp Grup Başkanvekili Baluken’in Basın Toplantısı

- BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in ‘Öcalan’ın da sürece dahil edilebileceğine’ yönelik açıklamasını, “Özellikle tansiyonun yükseldiği, gerilimin arttığı, toplumsal kutuplaşmanın her geçen gün belirginleştiği bir ortamda çözüme gidebilecek sürecin kapısını aralayabilecek açıklamalar olarak bakıyoruz” ifadeleriyle değerlendirdi.

Baluken, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında Bingöl’de BDP il binasına yapılan saldırıların mülki idare amirlerinin emri ile gerçekleştiğini savunarak, göstericilerin polis desteği ile binaya saldırdıklarını iddia etti. Baluken, olaylara ilişkin fotoğraflar göstererek saldırıyı gerçekleştirenlerin açıkça görüldüğünü ancak hiçbiri hakkında adli ve idari bir soruşturma başlatılmadığını söyledi.

Baluken, Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in, Abdullah Öcalan’ın sürece dahil edilebileceği yönündeki açıklamasını da değerlendirdi. Baluken, açıklamaların son derece önemli olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

“Özellikle tansiyonun yükseldiği, gerilimin arttığı, toplumsal kutuplaşmanın her geçen gün belirginleştiği bir ortamda çözüme gidebilecek sürecin kapısını aralayabilecek açıklamalar olarak bakıyoruz. Baştan beri biz bu savaş politikalarıyla, güvenlik eksenli politikalarla Kürt sorunun çözülemeyeceğini; diyalog ve müzakere yöntemleriyle, barış politikalarıyla çözülebileceğini söylüyoruz. Bunun için de yol ve yöntemi bizim önermemize gerek yok Tüm dünyada nasıl çözülmüşse öyle bir yolun bütün dünyadaki süreçlere bakılabilir.”

Bu açıklamaların yaz aylarındaki yoğun can kayıpları yaşanmadan önce yapılmış olmasını dilediklerini de belirten Baluken, “Ama yanlıştan bir an önce dönmenin önemli olduğunu düşünüyoruz. Sayın Adalet Bakanının dün yapmış olduğu açıklamalar özellikle bir müzakere ve diyalogla ilgili sürecin başlatılmasıyla ilgili bir kaygıyı ortaya koyuyor. Aynı zamanda bu işi çözebilecek muhatapların doğru şekilde tespiti ile ilgili önemli bir durum tespitini içeriyor. Bu nedenle önemsiyoruz” dedi.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Kılıçdaroğlu'ndan Başbakana: Sayıştay...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis Genel Kurulu'ndaki bütçe görüşmelerinde Sayıştay raporları...

Haberi Oku