Siyaset:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Ak Parti'li Türel, Çiftçilerin Sorunlarını Dinledi

AK Parti Antalya Milletvekili Menderes Türel, Antalya’nın Kaş ilçesine bağlı Kınık beldesinde vatandaşların sorunlarını dinledi.

Türel’e çay ve ayran ikram edildi.

AK Parti Kaş İlçe Başkanı Mutlu Ulutaş, belde merkezindeki kahvehanede yapılan toplantıda yaptığı konuşmada, vatandaşlardan Milletvekili Türel'e sorunlarını bildirmesini istedi. Ulutuş, Kınıklılara hitaben, “Antalya milletvekilimiz Menderes Türel’i size getirdik. Yakın zamanda meclis açılacak. Orada gündeme gelmesini istediğiniz veya beldenizde çözüme kavuşmasını istediğiniz sorunlarınız varsa vekilimize iletiniz" dedi.

Domates üretimi ile uğraşan Kınıklı çiftçiler, genel anlamda sorunlarının ortak olduğunu belirterek, “Ziraat Bankası'nın kredileri azaltması ve ödeme sürelerini kısaltması nedeniyle sıkıntı yaşıyoruz. Ayrıca mazota, gübreye, ilaca zam geliyor ama her yıl bizim domatesin fiyatı sabit. Bizden çıkanlar artıyor, buna rağmen girdiler aynı. Biz bu yükün altından nasıl kalkacağız?" diye sordu.

AK Parti Antalya Milletvekili Menderes Türel ise "Bütün bu bahsettiğiniz konuları Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile görüştüm. Malum ihracatımızın yarısını Avrupa ülkelerine yapıyoruz Avrupa bütünüyle kriz içinde. Kalan yarısını da Arap baharının yaşandığı ülkelere yapıyoruz. Yani ihracatımızın 4'te 3'ünü sıkıntılı ve kriz ile boğuşan yerlere yapıyoruz. Dolayısıyla bu sıkıntılar az da olsa bizi etkiliyor. Şuan Avrupa krizde, Amerika'daki seçimlerden sonra İspanya, İtalya ve Portekiz gibi büyük ülkeler iflas edecek. Böyle durumda biz de bazı kemer sıkma politikaları ile ülkemizi bu kriz durumundan en az zararla kurtarmaya çalışıyoruz. İçinde bulunduğumuz durum 'ayağımızı yorgana göre uzatmamız' gereken bir durum." diye konuştu.

"Ziraat Bankası ile yaşadığınız sıkıntılar dünyada yaşanan sıkıntılarla doğru orantılı." diyen "Ürün fiyatlarındaki artışı ihracatın teşviki ile kısmen aşabiliriz. Ama bu durumu asıl ürün teşviki ile aşmamız gerekir. Bununla ilgili tedbirler üzerinde de çalışıyoruz. Ama şunu unutmayın ki her çözüm beraberinde bir sorunu da meydana getirir, bu da kardeşinizin sözüdür. Ayrıca şunu da söylemek isterim ki; her yıl çiftçiye verdiğimiz destekte geçen yıla nazaran hep artmaktadır." şeklinde konuştu.

CİHAN

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Kılıçdaroğlu'ndan Başbakana: Sayıştay...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis Genel Kurulu'ndaki bütçe görüşmelerinde Sayıştay raporları...

Haberi Oku