Siyaset:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Ak Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ:

- AK Parti İzmir Milletvekili Av. Hamza Dağ, başörtüsü ve imam hatiplere yönelik eleştirilere tepki gösterdi. CHP İzmir milletvekillerinin imam hatipler ya da başörtüsü söz konusu olduğunda vakit kaybetmeden açıklama yaptığına dikkat çeken Dağ, "Aynı vekiller neden hala Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün açıklamaları konusunda sessizliğini bozmuyor” diye sordu.

Ege Üniversitesi'nde (EÜ) yaşanan bir olay sonrasında başörtülü öğrencilerin mağdur olup mahkemeye başvurduklarını ve mahkemenin sanık Prof. Dr. Rennan Pekünlü hakkında ceza verdiğini anlatan Dağ, “Bu mahkemeyi yakından takip eden CHP İzmir milletvekilleri ne yazık ki yine mağdurun yanında değil, başörtülünün ve kutsal değerlerin karşısında yer alarak bizleri şaşırtmamıştır” dedi.

"Yeni CHP söylemleri ile yola çıkarken, sadece oy alabilmek için bu sorunu biz çözeriz diyerek siyaset yapanlar bugün neden başörtülünün karşısında duruyorlar acaba?” diyerek CHP’nin İzmir milletvekillerine seslenen Dağ, "Genel başkanlarının göreve geldiği zaman, bu sorunu siyaset kaşımazsa bu sorun zaman içerisinde kendiliğinden çözülür söylemlerini ne çabuk unuttular. CHP İzmir milletvekillerinin başörtüsü ile ilgili bir davayı yakından takip edip, dava sonunda müşteki ile avukatları ile tartışmaya girmesi siyasetin kaşımasından başka nedir?” diye konuştu.

Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün kaçırılması olayı sonrasında yaptığı açıklamalar hakkında, CHP İzmir milletvekillerine ısrarla sorulmasına karşın, tek kelime konuşmadıklarını ancak aynı vekillerin imam hatipler yahut başörtüsü söz konusu olduğunda zaman kaybetmeden açıklamalar yapıp, bütün mesailerini bu işe ayırdıklarını ifade eden Dağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Her olayda olduğu gibi bu olayda da bir şark kurnazlığı içerisine giren CHP, ne yazık ki hiçbir konuda bir irade ortaya koyamadığı gibi bu konuda da bir irade ortaya koyamamıştır. Zamana ve mekana göre konuşmaktan bir adım öteye geçemeyen bu siyaset almayışının ne İzmir’e ne de bu ülkeye bir faydası vardır.”

Aradan geçen kısa zamanın bile CHP ile yeni CHP arasındaki farkın ortaya çıkmasına yettiğini söyleyen Dağ, "Eski CHP çok net bir şekilde başörtülünün, imam hatiplinin karşısında olduğunu ifade ederken, yeni CHP karşı olduğunu dahi ifade edemeyip arkadan dolanmak zorunda kalan gayri ahlaki bir siyaset anlayışına sahiptir. Bu milletten, bu milletin dindar evlatlarından korktuğu için, bu millet hiçbir zaman CHP’yi tek başına iktidar yapmamıştır ve böyle devam ettikçe de yapmayacaktır" şeklinde konuştu.

AK PARTİ İZMİR MİLLETVEKİLİ HAMZA DAĞ:

AK PARTİ İZMİR MİLLETVEKİLİ HAMZA DAĞ:

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Kılıçdaroğlu'ndan Başbakana: Sayıştay...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis Genel Kurulu'ndaki bütçe görüşmelerinde Sayıştay raporları...

Haberi Oku