Sağlık:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Sağlık Bakanlığı'ndan kozmetik kararı!

Bakanlık 6 şehirde kozmetik ürün üretimi yapan 148 firmaya baskın yaparak bu firmalarla ilgili yasal işlem başlattı. Zararlı kimyasallar içeren 120 farklı kozmetik ürünü de toplatma kararı aldı.

Habertürk Haber Koordinatörü Abdullah Kılıç'ın hazırlayıp sunduğu Habertürk Manşet, Türkiye'de satılan bazı meşhur kozmetik ürünlerini laboratuvarda test ettirmişti. Aralarında fondöten, kapatıcı, pudra, allık, rimel, far, ve ruj bulunan 49 ürünün içeriğinde arsenik, kadmiyum, kurşun, berilyum, nikel, selenyum ve talyum tespit edilmişti.

 "Kozmetik ürünler zehir saçıyor" programı izlemek için tıklayınız...

Uzmanlar ürünlerde bulunan ağır metallerin alerjik reaksiyonlara, sindirim hastalıklarına, sinirsel bozukluklara, dermatolojik hastalıklara ve daha pek çok farklı hastalığa neden olabileceğini belirtmişti..

Sağlık Bakanlığı kozmetikteki tehlikeyi sıkı takibe aldı. Bakanlık yapılan operasyonların yanısıra vatandaşların da ihbar konusunda aktif olmasını istiyor.  www.iegm.gov.tr adresindeki “kozmetik istenmeyen etki” bölümünden şikayetlerin bildirilmesi konusunda uyarıyor.

Sağlık Bakanlığı tüketicilerin yüksek bedel ödeyerek satın aldıkları ürünleri şikayet halinde faturalarıyla birlikte iade edebileceklerini de hatırlatıyor. Tüketici derneklerini de bu konuda yönlendirici rol oynamaya davet ediyor.

 

 

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Bu ürünün satışı durduruldu
Sağlık Bakanlığı tansiyon hastalarının rağbet gösterdiği ürünün satışını durdurdu.

Haberi Oku