Omaro ve Çevresi:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
TakeMyHand Derneği Van’a destek projesi
Tavsancali.Net Özel Haber

Resimlere FOTO GALERI'dende ulasabilirsiniz ....

Leyla Eken TakeMyHand derneği Van’a destek projesinı detayları ile www.tavsancali.net e anlattı :

TakeMyHand Danimarka’da bir yârdim Derneği. Dernek 12 öğrenci tarafından kurulmuştur. TakeMyHand derneği şimdiye kadar Türkiye, Afganistan’a, Filipin’e, Endonezya ve Tayland’a yârdim için bazı projelere imza attı.

Dernek Van için büyük bir projeye imza attı. Van depreminden sonra, Van’daki yardıma muhtaç insanlara yârdim elli uzatmaya karar verdi. Yârdim toplamak için TakeMyHand tarafından bir yârdim gecesi düzenlendi. Geceye yaklaşık 400 kişi katildi ve gecede 101.082 Dkr. toplanıldı. Yârdim gecesinden sonra yardımlar devam edildi ve toplam 174.357 Dkr. toplanıldı. Bu paralar ‘Danish Muslim Aid’ derneği tarafından Van’a ulaştrıldı. Gönderilen yardım parasıyla özellikle çocuk, bebek ve gençler için yardım malzemesi alınmıştır. Malzemelerin içerisinde çocuk ve bebek kıyafetleri, çocuk ve bebek ayakkabıları, battaniyeler, kırtasiye malzemeleri, iç çamaşır, oyuncak, hijyenik malzemeler vb. acil ihtiyaçlar yer aldı.

08 Mayıs 2012 Salı günü İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanından saat 10:00 uçağı ile gönderilen yardımı ulaştırmak üzere yola çıkıldı. Saat 12.00 itibari ile Van iline ulaşıldı.

Öncelikli hedef daha önce hiç yardım gitmemiş olan yerlere yardım götürmek. Bu nedenle Van’a gitmeden önce ön fizibilite çalışması yapıldı ve hiç yardım gitmemiş köşelerde kalmış evlere ya da yardım götürülse de yardım alamayan ve prefabrik evde kalan kişilere ve tespit edilen 1 okula yardım götürülmesi için harekete geçildi. Malzemelerin sadece ihtiyaç sahiplerine gitmesi için düşük gelirli ve düşük seviyedeki mahallelere gitmeyi tercih edildi.  İlk olarak VAN Mehmetçik Selen İlk Öğretim Okulu depremde ağır hasar gördüğünden okulda bulunan öğrencilerin yarısından çoğunun çadırlarda ders yaptığını ve öğrencilerin mağdur olduğunu öğrendik. Bu yüzden ilk bu okula gidildi ve temin edilen (okul çantaları, defter, kalem, silgi, boya vb.) okul malzemeleri bu okulda bulunan ihtiyaç sahibi çocuklara ulaştırıldı. Sınıflara tek tek gidilip Okuldaki tüm öğrencilere yardım edilmiştir.

Yardım gitmemiş olan yerler daha önce tespit edildiğinden okuldan sonra ihtiyaç sahiplerine gitmek için yola çıkıldı. Alınan yardım malzemeleri bebek, çocuk ve gençlere yönelik olduğundan gidilen yerlerdeki ihtiyaçlara bakılıp ihtiyaca göre paket şeklinde hazırlanıp verilmiştir. Alınan yardım malzemeleri büyük bir özenle tek tek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmıştır.


VAN BELEDIYE BASKANI:

¨Van ilinin genel durumu; Şuan insanlar kendini toparlamış görünse bile hala depremin psikolojik etkilerini atlatamamış durumdalar ayrıca insanların birçoğu hala evlerine giremiyorlar. Çadırların yerine devlet tarafından kurulan 1+1 prefabrik evlerden kurulan prefabrik alanlarda kalıyorlar ve hayatlarını o zor şartlarda sürdürmeye çalışıyorlar. İnsanların bir kısmı da korkmalarına rağmen hasar almayan evlerde kalıyorlar. Ayrıca depremde ağır hasar almış binaların yıkımlarına başlanılmış durumda. Yardım sırasında sadece bebek, çocuk ve gençlere yardım götürdüğümüzden büyüklere kıyafet, ayakkabı vb. malzemeler götürülmedi anne babalarında ihtiyaçlarının olduğunu çalışarak kazandıklarının bu şartlarda yeterli olmadığını kendi ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını belirttiler. Ancak yardımınızı dağıtımız insanlar sizlere bu kadar büyük bir yardımı çocuklarına ilettiğiniz için size ve aracı olan bizlere çok teşekkür ettiler.

Hayır dualarını üstümüzden eksik etmeyeceklerini dile getirdiler.  Sizlerin vasıtasıyla bu güzel yardımı 23 Ekimde büyük yara almış ve hala artçı depremler ile sarsılan ve sürekli televizyonda yardım çağrısı yapılan Van iline götürmemizi sağladığınız için teşekkürü bir borç biliyoruz. Bizim Türk halk şairlerinin öncülerimizden biri olan Yunus Emre’nin bir sözü vardır. “Yaratılanı severim, yaratandan ötürü”.

Vanlı kardeşlerimizi sadece insan olduklarından ötürü sevdiğiniz ve acılarını paylaştığınız için Yaratandan ötürü onları sevdiğiniz ve acılarını paylaştığınız için sizlere minnettarız. İhtiyacı olan insanlara yardımlarınızı ulaştırmak için her zaman aracı olmayı, gönüllü olarak size destek vermeyi kendimize bir borç bildiğimizi ve elimizden geldiğince her zaman yardımcı olmayı kendimize bir borç biliriz. Sizinle her zaman elimizden geldiğince çalışmak isteriz.
Teşekkürler…¨



Bu projeye destek veren ve yârdim eden herkese çok teşekkür ediyoruz. Ve halen projelerimize devam ediyoruz. Yârdim eli uzatmak istiyorsanız projelerimize destek verebilirsiniz.

Facebook takı sayfamızı beğenirseniz çok seviniriz http://www.facebook.com/TMH11

Yârdim için Danimarka’daki banka hesap numaramız: Reg nr. 0545, konto nr. 0000206866
Türkiye ve başka ülkeden yârdim etmek isteyen kişiler, facebooktan yada web siteden bize ulaşabilirler ve oradan gerekli banka bilgileri vermeye hazırız.

Web sitesi: http://www.TakeMyHand.dk
E-Mailimiz: [email protected]


Saygılarımızla

Leyla Eken
TakeMyHand


RESIMLERIN USTUNE TIKLAYARAK BUYUTEBILIRSINIZ ...





Tavsancali.Net Haber Ajansi Özel Haber
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Hasip Kaplan Tavsancalida Halka Seslendi
BDP milletvekilinin Tavsancali ve çevresi ile buluşması ve halka seslenişi ...

Haberi Oku