Omaro ve Çevresi:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Festival Tertip Komitesinden Açıklama ...
Festival Tertip Komitesinin açıklaması şöyle :

Degerli Dostlar ;
6-7 Temmuz günlerinde Omeran'da gerçeklestirilen Kürt Kültür ve Sanat Festivali büyük bir basari ve halkimizin güçlü sahiplenmesiyle tarihsel bir rol oynadi.Basarili bir çalisma olarak hak ettigi ilgiyi gördü.Halkimizin sahiplenisi görkemliydi.Büyük bir hasretle böylesi degerli bir çalismaya sarildi.Halkin bu görkemli sahiplenisi kerameti kendinden menkul bazi sahislar rahatsizlik duydular.Böyle olmasi da dogaldi.Yillarca halkin kendi öz degerlerine yabancilasmis bazi çevreler, yöreyi kendi babalarinin tapulu mali,yöre halkini da güdülebilir olarak görüyorlardi. Bu bulusma ile birlikte halk tutum alip,tavir koydu. Kendi degerlerine sahiplik etti ! Bu durum karsisinda bu çevreler ulusalci çevrelerle kol kola festival tertip komitesini,festivale katilan halki ve Tavsancali Belediye Baskani'ni hedef haline getirmek niyetindeler.Bu nedenle bu açiklamayi yapma geregi duyduk.

Herseyden önce festival tertip komitesi içinde yer alan bizler ve bizi destekleyen bütün arkadaslarimiz BDP çizgisinin,siyasetinin ve amaçlarinin savunucalariyiz.Adindan da anlasilacagi gibi festival Omaran Kasabasinda düzenlenen KÜRT kültür ve sanat festivalidir.Bu nedenle çalisma basindan beri BDP Konya Il Örgütünün öncülügünde ve desteginde yapildi.Festivale katilan sanatçilar festival BDP tarafindan yapildigi için geldiler ve baska bir siyasi örgütün o festivalde yer almasi halinde katilmayacaklarini özellikle bildirdiler.Halk da BDP çalismasi oldugu için maddi ve manevi olarak destekledi. Ve tertip komitesi olarak da basindan beri çalismamizin BDP Konya Il örgütü himayesinde gerçeklestigini söyledik.Bu kadar nitelikli bir çalismanin baska türlü basarili olmasi da mümkün degildi.

Ikincisi,BDP Türkiye siyasal sisteminde parlamentoda grubu bulunan bir siyasal partidir.Ülkenin her yerinde oldugu gibi Orta Anadolu'nun her tarafinda da siyaset yapma,miting,gösteri ve festival tertipleme hakki vardir.Kürt ulusal ve demokratik haklarini temsil eden tek siyasal parti olarak da,Kürt yerlesim alanlarinda bunu yapmaya herkesten daha fazla hakki var.
Üçüncüsü, Tavsancali Belediye'sine ait olan araçlarin tümü,Avrupa'daki agirlikli olarak yurtsever-demokrat Omeranlilarin destegi ile alinmistir.Bu araçlarin her vatandas kadar bunlarin düzenledigi etkinliklerde kullanilmasi kadar dogal bir hak yoktur.Bu araçlar devletin mali degildir,aksine avrupadaki vatandastan toplanan paralarla alinmistir.Bu vatandaslar arasinda farkli siyasal egilimlere ilgi duyanlar oldugu gibi BDP'ya sempati duyanlar da var. Bu nedenle onlarin da bu araçlardan her vatandas gibi yararlanma hakki tartisilamaz.

Dördüncüsü, bu festival devletin ilgili kurumlarindan alinmis legal bir çalismadir.Bu festival için izin verme yetkisi belediyenin degil,Konya valiligi ile Kulu kaymakamligi idi.Gerekli izinler de bu makamlardan alinmistir...
Bütün bu gerçekler isiginda,festivalin yarattigi aydinliktan rahatsizlik duyanlarin, bu görkemli bulusma karsisinda saldirganlasip,çamur atmaya,karalamaya,bireyleri hedef göstermeye çalismasinin bir anlami yoktur.
Birkez daha bu görkemli bulusmayi sahiplenen halkimiza,katilimlariyla bizi onurlandiran bütün sanatçi ve aydinlara, Tavsançali Belediyesine, basta BDP Esbaskani Sayin Gültan Kisanak olmak üzere bütün BDP teskilatina birkez daha tesekkür ederiz.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Hasip Kaplan Tavsancalida Halka Seslendi
BDP milletvekilinin Tavsancali ve çevresi ile buluşması ve halka seslenişi ...

Haberi Oku