Gündem:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Vali odama bomba koydu!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, 1995'te Van'da öğretim görevlisi olarak görev yaptığı dönemde Van Valisi'nin odasına bomba koydurduğunu iddia etti. Çelik, Van Emniyet Müdürü'nün
kendisine 'Odanıza bombayı vali koydu' dediğini söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, partisinin Konya İl Başkanlığı tarafından Dedeman Otel'de düzenlenen Tanıtım Medya Günleri'ne katıldı. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çelik, terörle mücadelede geçmişte başarılı olamamanın nedenleri arasında devlet içerisindeki çeteleşmeler olduğunu anlattı.

Çelik, terörün nereden çıkacağı ve nereden geleceği belli olmayan bir tarafının olduğunu vurguladı. Çelik konuşmasında şunları söyledi: "Tunceli'nin dağlarında bizden önce de bizim dönemimizde de 800'e yakın PKK'lının dolaştığı hep bilinir. Ben dönemin Genel Kurmay Başkanı'na Bakanlar Kurulu'nda sordum. Bu paketleme işi kolaysa Tunceli'nin dağlarındaki teröristi paketleyip Ankara'ya getirip neden yargılamıyorsun? Bırakın Kandil'dekini, Tunceli sınırdan 600 kilometre içeridedir. Bunun niçin yapmıyorsunuz. Peki kanunlarımızda güvenlik güçlerimizin elini kolunu bağlayan bir şey mi var? Hayır, o da yok. Bizim güvenlik güçlerimiz başarılı olmamış demiyorum. Geçmişte başarılı olamamamızın temel sebeplerinden biri var. Devlet içerisindeki çeteleşmeler devlet gücünü kullanarak illegal faaliyet yapan terör mekanizmaları ki bugün Ergenekon olarak karşımızdadır. Maalesef kimin eli kimin cebinde belli değildi." dedi.

Van'da 1995 yılında öğretim görevlisi olduğu dönemde odasına konulan bombayı Van valisinin koydurduğunu İl Emniyet Müdürü'nün ağzından öğrendiğini söyledi. Çelik, ilk kez açıkladığını belirttiği olayı şu şekilde anlattı: "Arkadaşlar 1995'te benim üniversitedeki odama bomba konuldu. Kısa bir süreyle yiyecek ekmeğimiz varmış bir şey olmadı. Günlerce ben kriminal laboratuarını aradım ne oldu diye. En sonunda yetkiler bana dediler ki boşuna üstüne gitme zarar görürsün. Nedir bu, bunu nasıl izah ediyorsunuz? Sonra dönemin emniyet müdürü bana geldi dedi ki, -ilk defa burada söylüyorum- bana dedi ki 'Sayın hocam ben ne diyeceğimi şaşırmış vaziyetteyim. Sizin odanıza bombayı vali koydu' dedi. Türkiye bunları yaşadı. Dolayısıyla terörün nereden çıkacağı, nereden geleceği belli olmayan bir tarafı var."

BDP'LİLERLE OTURUP KONUŞMAYIZ

Hüseyin Çelik, Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana'nın sağduyulu tavır sergilemesi sonucu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğünü söyledi. Çelik, ''BDP ;terörü, teröristleri önümüze sürdüğü sürece biz kurumsal olarak oturup BDP ile bu meseleleri konuşmayız. ;TBMM'de ;her milletvekili fikrini söylüyor. Leyla Zana ;normal mekanizmanın dışına çıkarak sağduyulu bir çıkış yaptığı için Başbakan da sağduyulu bir çıkış yaptı. Kendisiyle görüştü" dedi.

AK Parti Genel Başkanı Hüseyin Çelik, partisinin Medya Tanıtım günü için Konya'ya geldi. İlk olarak Karatay Belediyesi tarafından yaptırılan kongre ve gençlik merkezinin temel atma törenine katılan Çelik, Konya'da yıllık 2 milyon turistin geldiğini belirtti.

AJANSLAR

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

CHP'den Aygün için oturma eylemi
Taksim Meydanı’nda toplanan CHP'liler Milletvekili Hüseyin Aygün'ün kaçırılmasını protesto etti

Haberi Oku