Güncel:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Gurbette Eşi tarafından öldürülen genç toprağa verildi.
 Almanya'nın Hanau kentinde geçtiğimiz çarşamba günü eşi Güllü Burgu (27) tarafından bıçaklanarak öldürülen İsmail Burgu (32)'nun cenazesi memleketi Konya'nın Argıthanı kasabasında dün toprağa verildi. Öldürülen İsmail Burgu'nun ailesi Türk medyasında çıkan cinayetin 'aile içi şiddet' nedeniyle işlendiğine dair haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Buna delil olarak Alman medyasında çıkan haberleri gösteren acılı aile, Türk medyasının Güllü Burgu'nun ailesi tarafından yanıltıldığını düşünüyor. Burgu ailesi, İsmail Burgu'nun planlı bir şekilde öldürüldüğünü de düşünüyor.

İsmail Burgu'nun kardeşi Cihan Burgu(30), kardeşinin katili olan Güllü'nün öldürdüğü ağabeyine iftiralar atarak kurtulmaya çalıştığını ileri sürdü. Ağabeyi ve eşi arasında aile içinde şiddet yaşandığına inanmayan kardeş Burgu, "Olayı 'Kadına şiddet' iftirasıyla kapatmaya çalıştıklarını öne sürüyor. Cihan Burgu, olayın karı koca arasında çıkan bir tartışma sonrası yaşanmış bir cinayet olduğuna inanmıyor.

Türkiye'deki gazetelerde çıkan haberlere tepki gösteren acılı kardeş "Basının kasıtlı olarak yönlendirildiğini düşünüyoruz. Bu olay kesinlikle zorlama, kadına şiddet gibi konularla alakası olmayan iftiradır. Bu iftiraları karşı tarafın kendisini aklamak için uydurduğu karalama olarak değerlendiriyoruz." dedi.

'KAYINPEDERİ KAPI KOMŞUSU, ŞİDDETE İZİN VERMEZDİ'

Gazetelerde abisinin eşini 2-3 senedir darp ettiği gibi haberler yayınlandığını aktaran Cihan Burgu, böyle bir şeyin söz konusu olamayacağını şöyle anlatıyor: "Abimin evi kayınpederiyle aynı apartmanda aynı katta oturuyorlar. Bir baba, iki üç sene kızının eziyet edilmesine darp edilmesine izin verir mi? Evde en ufak bir çıtırtı çıksa, zaten yan dairedeki komşusu olan kayınpederinin evinden duyulur. Bu haberler, kendilerini aklamak için yapılan yalan yanlış haberler. Aile şiddeti cinayetin nedeni gibi gösterilmeye çalışılıyor. Kendi kiracılarını, abimin eşine şiddet uyguladığı yönünde yalancı şahitlik yaptırmışlar. Biz başka komşularla telefonla görüştük, İsmail'in ailesinde şiddet yaşandığını hiç duymadıklarını bize söylediler." diye konuştu.

'SADECE KALBİNDE TEK BIÇAK DARBESİ VAR'

Kalbinden aldığı bıçak darbesi sonucu hayatını kaybeden Burgu'nun amcası Mustafa Burgu, yeğeni ve eşinin arasında aile içi bir şiddetin söz konusu olmadığını savundu. Gazetelerde çıkan haberlerde 'Kocasını delik deşik etti, boğazını kesti' gibi iddiaların asılsız olduğunu aktaran amca Burgu, "Yeğenimin cenazesini gördüm. Yalnızca 'sol koltuk altında bir bıçak darbesi var.' dedi. Amca Burgu, yeğenlerinin cesetlerinde kalbinden aldığı tek bıçak darbesi dışında hiçbir çizik bile olmadığına dikkat çekerek "Cinayetle ilgili aklımızda bazı şüphelerimiz var. Bir kadın, nasıl olur da kocasıyla boğuşurken elinden bıçağı alıp da kocasının kalbine saplayabilir. Yeğenimiz planlı mı öldürüldü, veya kaç kişi mi öldürdü? Cinayeti acaba tek kişi mi işledi bunun aydınlatılması lazım." şeklinde konuştu.

'Almanya'DA TEK AKRABAMIZ YOK'

Cinayet sonrası iki aile arasında kavga çıktığı ve yumruklaşmaların olduğu gibi iddiaların da gazetelerde yer aldığını anlatan amca Burgu şöyle konuştu: "Bizim sülalemizden Almanya'ya giden bir tek yeğenimiz İsmail'di. Biz İsmail'in öldürülmesinden sonra Almanya'ya gitmedik. İki aile arasında kavga ve yumruklaşmalar yaşandığı gibi bir şey kesinlikle olmadı. Yalan haber yapan gazeteleri mahkemeye vereceğim. Yeğenimin eşinde 'darp izleri var' diyorlar. Bir kadının, karşısındaki erkeğin elinden bıçağı alıp onu öldürebileceğine inanmıyorum. Kendisine bıçak sallanan biri, kendisini korumaya çalışır, o boğuşmada başka yaralar da olur. Ama yeğenimizde tek bir bıçak darbesi var. Bu cinayet, 'tek bir kadının yapabileceği iş değil.'

'ASIL OLAN ALMAN POLİSİ VE SAVCISININ RAPORUDUR'

Eşi tarafından öldürülen Burgu'nun dayısı Necmi Dündar da olay hakkında Alman basınında çıkan haberlerle Türk basınında çıkan haberlerin birbirinden çok farklı olduğuna işaret ediyor. Türk basının birileri tarafından kasıtlı olarak yanıltıldığını vurgulayan dayı Dündar, Alman polisi ve savcılığının hazırladığı rapora dikkat çekerek şunları söylüyor " Alman polisi ve savcılığının düzenlediği raporda, yeğenimin eşi Güllü, cinayeti kendisinin işlediğini itiraf ediyor. Raporda 'Güllü'nün sözde iddiası' olarak bahsedilen kısımda, eşinin kendisini uzun süredir dövdüğünü ve tehdit ettiğini söylüyor. Yani böyle bir şey kanıtlanmış falan değil. Güllü, savunma amaçlı bunu yaptığını söylüyor ama bu kanıtlanmış değil. Yeğenimizin cenazesinde 'eşinin burnunu kıracak' şeklinde bir boğuşma izine rastlanmadı. Anladığımız o ki, kadına şiddeti ön plana çıkarıp haklı çıkmaya çalışma durumu var."

Olay hakkında Alman ve Türk basınında çıkan haberlerin birbirinden çok farklı olduğunu aktaran dayı Dündar "Alman basınında çıkan haberleri okudum. Sonra Türk gazetelerini taradım. Türk gazetelerindeki haberler tamamen Alman gazetelerinden farklı bir şekilde yayınlanmaya başladı. Türk gazetelerindeki ifadelerde tamamen yönlendirmeler var. Türk basınındaki haberlere aile içi şiddet ve karşı tarafa saldırı düzenlendiği gibi asılsız iddialar eklenmiş."
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Danimarka Meclisinde Halepce Anma Programi Düzenlendi
12 Martta Danimarka Meclisinde Halepce Anma Programi Düzenlendi

Haberi Oku