Güncel:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Eski Eşini Öldüren Katile 25 Sene Hapis Cezası

- Kartepe Maşukiye’de boşandığı eşi İlknur Büyükyazıcı’yı silahla öldürdüğü iddiasıyla yargılanan katil zanlısı Kenan Aydoğdu’ya 25 yıl 10 ay hapis cezası verildi.

Kartepe Maşukiye otoyol köprü üzerinde geçtiğimiz sene meydana gelen olayda 1 çocuk annesi İlknur Büyükyazıcı, boşandığı eşi Kenan Aydoğdu tarafından silahla vurularak öldürülmüştü. Olayın ardından tutuklanan Aydoğdu, kasten öldürmek suçundan dolayı 25 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Kenan Aydoğdu ile taraf avukatları katıldı. Duruşmada söz alan katil zanlısı Aydoğdu, İlknur Büyükyazıcı’nın 6 yaşındaki çocuğunu kendisine göstermediğini belirterek, eşiyle bu nedenle tartıştığını söyledi.

İfadesine devam eden Aydoğdu, “Tartışma sırasında eski eşim bana ‘Çocuğun senden olduğunu nereden biliyorsun’ diye sorunca çok sinirlendim ve kendimi kaybettim. Sonrasını hatırlamıyorum” dedi. Olay nedeniyle pişmanlık duyduğunu belirten Aydoğdu, cinayeti planlı olarak işlemediğini de sözlerine ekledi. Aydoğdu’nun avukatı Güven Özbir de müvekkilinin cinayeti planlayarak değil kasten işlediğini savunarak, Aydoğdu’nun avukatı da müvekkilinin ceza indiriminden faydalanması gerektiğini sözlerine ekledi.

Verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, Aydoğdu’nun, “kasten öldürmek” suçu nedeniyle müebbet hapisle cezalandırılmasına karar verdi. Sanığın duruşmadaki iyi halini göz önünde bulunduran mahkeme heyeti, Aydoğdu’nun cezasını 25 yıla indirdi. Mahkeme ayrıca, sanığa ruhsatsız silah bulundurmak suçundan 10 ay hapis cezası verdi. Duruşma salonunu görevli askerler eşliğinde terk eden Aydoğdu, salon çıkışında ise “25 sene sonra görüşürüz” dedi.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Danimarka Meclisinde Halepce Anma Programi Düzenlendi
12 Martta Danimarka Meclisinde Halepce Anma Programi Düzenlendi

Haberi Oku