Güncel:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Balıkesir Belediyesi'nden Hayır Dualık Hizmet

- Balıkesir'de evlerinde yalnız yaşayan vatandaşlara belediye sahip çıkıyor. Belediye Başkanı İsmail Ok'un talimatıyla kurulan temizlik işlerine bağlı özel ekipler yalnız yaşayan vatandaşların evlerini temizleyip, evdeki günlük işlerini görüyor.

Belediye Başkanı İsmail Ok, belediye ekiplerinin ihtiyaç sahibi yaşlıların evinde yaptığı bayram temizliklerini yerinde inceledi. Balıkesir Belediyes'inin başlattığı yeni bir uygulama ile şehir merkezinde yaşayan yaşlıların evleri tepeden tırnağa temizlendi. Temizlik çalışmalarını yerinde incelemek üzere yaşlıları evlerinde ziyaret eden Belediye Başkanı İsmail Ok, uygulama ile evlerini temizlemekte güçlük çeken ve yalnız yaşayan yaşlılara ilk defa temizlik hizmeti verildiğini belirterek, uygulamanın bayram öncesinde başlatıldığını ve bayram sonrasında da belirli aralıklarla sürdürüleceğini söyledi. Başkan Ok, Hisariçi, Sütlüce ve Mirzabey mahallelerinde yaşayan yaşlıları evlerinde ziyaret etti ve kurban bayramlarını kutladı.

100 YAŞINDA, 43 TORUNU VAR, AMA YALNIZ

Belediye Başkanı İsmail Ok ilk olarak Hisariçi Mahallesinde ikamet eden 100 yaşın üzerindeki Kadriye Özdemir'i ziyaret etti. Evinin belediye ekipleri tarafından tertemiz yapıldığını anlatan Kadriye Özdemir, Başkan Ok'a ve belediye personeline dua etti. Belediyenin evde temizlik uygulamasından memnuniyet duyduğunu belirten Kadriye Özdemir, "Allah sizden razı olsun. Bu bayramda temizliği nasıl yapacağım diye düşünüyordum. Bu zamana kadar sağ olsun komşularım yardım ediyordu. Artık bundan sonra sizden yardım alacağım" diye teşekkür etti. Tam 43 torun sahili olduğunu söyleyen 'süper nine' Kadriye Özdemir, Atatürk'ü iki defa gördüğünü kaydetti. Uzun ve sağlıklı yaşamasının sırrını düzenli beslenmeye borçlu olduğunu belirten Kadriye nine, "Bir yudum dahi fazla yemem. Yemeğimi güzel yer, beslenmeme dikkat ederim" diyerek herkese sağlıklı beslenmeyi tavsiye etti. 35 yıldır yalnız yaşadığı evde Kurban Bayramı öncesi gözü yolda olan Kadriye Özdemir, gelebilirler ise çocuklarını ve torunlarını bayramda beklediğini söyledi. Balıkesir Belediyesi Temizlik İşlerinde görevli bayan personel evdeki temizliğe devam etti.

SEVİNÇ GÖZYAŞI VE DUA

Başkan Ok, Mirzabey Mahallesinde yalnız yaşayan Fatma Kaynak'ı (82) da evinde ziyaret etti. Burada da temizlik çalışmalarını kontrol eden Başkan Ok, elini öpüp bayramını kutladığı Fatma Kaynak'a bir isteğinin olup olmadığını sordu. 65 yıldır bu evde yaşadığını söyleyen Fatma Kaynak, belediyenin evde temizlik hizmetinden çok memnun kaldığını belirterek Başkana hem teşekkür hem dua etti. Temizlik görevlileri evdeki temizlik işlerinin arasında misafir olarak gelen Başkan Ok'a ve ev sahibine çay demleyip ikramda bulundu. Başkan Ok, son olarak Sütlüce Mahallesinde ikamet eden Hatice Görmezoğlu'nu ziyaret etti. Temizlik görevlilerinin de bir yandan işlerini yaptığı evde belediye ekiplerini görünce evinin yıkılacağını zannedip korkuya kapılan kadın Başkan Ok'un elini öpmeye geldiğini öğrenince sevinçten ağladı. Yalnız başına yaşadığı evi doğalgaz çalışmaları sırasında yıkılan Hatice Görmezoğlu'nun evi, Belediye Başkanının talimatıyla yapılan değerlendirme sonucu yeniden onarılmış. Belediye Başkanı İsmail Ok, bir ihtiyacı olup olmadığını sorduğu Hatice Görmezoğlu'na diğer ihtiyaçlarını da karşılayacaklarını söyledi. Yaptığı bu ziyaretlerde duygulanan Belediye Başkanı İsmail Ok, bayramların bayram gibi kutlanması gerektiğini söyledi. Başkan Ok, "Hayatın gerçekleri, gençlik hayatımız kadar belli bir yaştan sonra maalesef yardıma muhtaç hale geliyoruz. Büyüklerine nasıl muamele ederlerse insanlar kendileri de aynı muameleyi görürler. Ben şimdi bu teyzemizi görünce böyle bir uygulamayı iyi ki başlatmışız diyorum. Ne mutlu bizlere. Televizyonlarda izliyoruz, bayram tatili iyi fırsat vs. diye. Ben bunları duydukça üzülüyorum; oysa büyüklerin evlatlarının, konu komşusunun bayram vesilesiyle bir evinin kapısını çalmasını nasıl hasretle beklediğini yaşayarak görüyoruz. Ama ülkemizde maalesef bir takım gelişmelere paralel olumsuz yönde değişimler de var. Bu da bayramları artık büyükleri ziyaret, ellerini öpüp, hal hatır sorma, ihtiyaçlarını giderme değil de tatil fırsatı olarak değerlendirilmesi beni yürekten yaralıyor. Bayramlar bayram gibi kutlanmalı, büyüklerin elleri öpülmeli, küçükler sevindirilmeli. Günümüzde aile içi ve akrabalık bağlarının giderek gevşediği düşünülürse, Belediyemizin başlattığı bu hizmetin önemi kendiliğinden anlaşılacaktır. Biz Balıkesir Belediyesi olarak temel hizmetlerimizin yanında yaşlılara bakım, camilerin temizlenmesi, Sosyal Markette yapılan giysi yardımı ve üniversite öğrencileri için ücretsiz giysi yıkama ve Çorba Evi gibi sosyal belediyecilik uygulamalarıyla halkımızın yanında olmaya çalışıyoruz. Belirli aralıklarla bu temizlik uygulamasının da sürdürülmesini sağlayacağız. Gayemiz vatandaşlarımızın hayır duasını almaktır” diye konuştu.

Balıkesir Belediyesinin başlattığı bu uygulama ile bayram öncesi yapılan çalışmalarla 100’e yakın vatandaşın evinin temizleneceği bildirildi.

BALIKESİR BELEDİYESİ'NDEN HAYIR DUALIK HİZMET

BALIKESİR BELEDİYESİ'NDEN HAYIR DUALIK HİZMET

BALIKESİR BELEDİYESİ'NDEN HAYIR DUALIK HİZMET

BALIKESİR BELEDİYESİ'NDEN HAYIR DUALIK HİZMET

BALIKESİR BELEDİYESİ'NDEN HAYIR DUALIK HİZMET

BALIKESİR BELEDİYESİ'NDEN HAYIR DUALIK HİZMET

BALIKESİR BELEDİYESİ'NDEN HAYIR DUALIK HİZMET

BALIKESİR BELEDİYESİ'NDEN HAYIR DUALIK HİZMET

BALIKESİR BELEDİYESİ'NDEN HAYIR DUALIK HİZMET

BALIKESİR BELEDİYESİ'NDEN HAYIR DUALIK HİZMET

BALIKESİR BELEDİYESİ'NDEN HAYIR DUALIK HİZMET

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Danimarka Meclisinde Halepce Anma Programi Düzenlendi
12 Martta Danimarka Meclisinde Halepce Anma Programi Düzenlendi

Haberi Oku