Güncel:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Araç Sahipleri Muayene İstasyonu İstiyor
Kulu Şoförler Otomobilciler Odası Başkanı Hasan Ezer, 2008 Ağustos tarihinde özelleşen araç muayene istasyonlarının olduğunu belirterek, "Konya'nın bazı ilçelerine sabit araç muayene istasyonu açıldı. Kulu ilçesine 4 yıldan bu yana ayda bir veya iki defa en fazla 6 gün olarak seyyar araç muayene istasyonu ile hizmet yapılıyor. Yıllık olarak bakıldığında çok fazla olan hizmet talebinin yalnızca yüzde 4 kadarına yanıt verilebiliyor" diye konuştu. Kulu'da 26 bin aracın olmasına rağmen yüzde 96 oranında hizmet bekleyen vatandaşların olduğunu aktaran Ezer, araç sahiplerinin 120 kilometre mesafe kat ederek çevre il veya ilçelerde bulunan sabit araç muayene istasyonlarına gittiğini belirtti.

Araç sahiplerinin kendi başlarının çaresine bakmasının istenildiğine vurgu yapan Ezer, "Sosyal Devlet ve Hizmet amacının uygulanmıyor. Boşa yakılan mazot ve benzin vergileri yine zamlarla vatandaşlara mal edildi. 26 bin araç sahibine yapılacak olan bu hizmeti devlet, vatandaşının ayağına getirmesi gerekiyor. Araç muayene işlemleri ve uygulamalarındaki sorunlar seyyar muayene istasyonlarıyla değil, sabit araç istasyonlarıyla çözülebilir" dedi.

Kulu'da hiçbir milletvekilinin bu konuda girişimlerinin bulunmadığını da öne süren Ezer, "Seyyar araç muayene istasyonları ayda 70 aracın muayenesini yapıyor. Yılda ise 840 adet aracın muayene işlemleri yapılıyor. Geriye kalan 25 bin araç ise çevre il ve ilçelere giderek vize, muayene işlemlerini yaptırıyor. Kulu'da muayene sırası almak için vatandaşların bir gün önceden sıra alması gerekiyor" şeklinde konuştu.

Araçlarını muayene ettirmek için akşamdan gelip sıra beklediklerini ifade eden araç sahipleri ise, sabit araç muayene istasyonlarının kurulması talebinde bulunarak ilgililerin bu konuda duyarlı olmalarını istedi.  
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Danimarka Meclisinde Halepce Anma Programi Düzenlendi
12 Martta Danimarka Meclisinde Halepce Anma Programi Düzenlendi

Haberi Oku