Güncel:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Ankara’da Diyarbakır Günleri

- Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın önderliğinde düzenlenen “Diyarbakır Tanıtım Günleri” Ankara’da Atatürk Kültür Merkezi’nde başladı.

Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde başlayan ve 30 Eylül’e kadar sürecek olan Diyarbakır Tanıtım Günleri etkinliğin açılışına Vali Mustafa Toprak, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kudbettin Arzu, eski bakan Hikmet Çetin, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, milletvekilleri, bürokratlar ve Ankara’da yaşayan Diyarbakırlılar katıldı.

Diyarbakır Olgunlaşma Enstitüsü öğrencilerinin yöresel kıyafet defilesinden sonra Dicle Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu ekibi bir gösteri yaptı. Açılışın yapılmasından sonra stantları davetlilere gezdiren Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, “Diyarbakır kadim kent olmanın değerlerini üzerinde barındırıyor, ama yetirence tanıtamadık. Bu gibi organizasyonlarla tanıtmaya çalışıyoruz. Ben inanıyorum ki, Diyarbakır gerçek yönü ile tanıtıldığında ülkemizin barışına, huzuruna, güvenine önemli katkı sağlayacaktır. Bir yeri bilmek, yaşamak, hissetmek lazım. Bu gibi tanıtımlar o şehri tanımak, bilmek için fırsat veriyor. Bugün bizde heyecanlıyız” dedi.

Tanıtım günlerine katılan davetliler özellikle Diyarbakır’ın dev karpuzlarının sergilendiği stantta karpuzların tadına baktı, yöresel kıyafetli Diyarbakırlı genç kızların söyledikleri halk türkülerini dinledi. Tanıtım günlerinde Diyarbakır’a ait tüm değerler açılan stantlarda tanıtıldı.

ANKARA’DA DİYARBAKIR GÜNLERİ

ANKARA’DA DİYARBAKIR GÜNLERİ

ANKARA’DA DİYARBAKIR GÜNLERİ

ANKARA’DA DİYARBAKIR GÜNLERİ

ANKARA’DA DİYARBAKIR GÜNLERİ

ANKARA’DA DİYARBAKIR GÜNLERİ

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Danimarka Meclisinde Halepce Anma Programi Düzenlendi
12 Martta Danimarka Meclisinde Halepce Anma Programi Düzenlendi

Haberi Oku