Güncel:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Alanya'da Okullarda Da Mesleki Kurslar Açılacak

Antalya'nın Alanya ilçesinde, bu yıl mesleki eğitim sezonunu başlatan Halk Eğitim Merkezi (HEM), 'Okulumuz Hayat Olsun Projesi' çerçevesinde 19 okulda kurs açacak. Alanya HEM, geçen yıl 26 ayrı noktada 432 kurs açarak, yaklaşık 9 bin kişiye kurs verdi.

Alanya HEM, geçen yıl olduğu gibli bu yıl da 'Okulumuz Hayat Olsun Projesi' çerçevesinde 19 okulda kurs açacak. HEM Müdürü Mustafa Coşkunsu, bu yıl aile eğitimi, evde çocuk bakımı, kadın üst giysileri dikimi, ev mefruşatı, elde Türk işlemeleri, makine nakışı, tel kırma, çinicilik, ipekli dokumacılık, takı tasarım, resim, gitar, temel bilgisayar okur yazarlığı, bilgisayar işletmenliği, okuma yazma, İngilizce, Almanca, Arapça kurslarını bugün itibariyle başlattıklarını ifade etti. HEM Müdürü Mustafa Coşkunsu, şu anda 26 alanda, talep gelmesi halinde kurs açmayı planladıklarını ifade etti. Coşkunsu, şöyle dedi:

"15 kişilik gruplar açılması halinde kantin ve açık alan işletmeciliği, havuz suyu operatörlüğü, emlak danışmanlığı, kat hizmetleri elemanı, ön büro elemanı, masörlük ve masözlük, kese ve köpük masörü, spa personel eğitimi, spa yöneticisi, hasta ve yaşlı bakım hizmetleri, kat hizmetleri, servis, gıda hijyen ve sanitasyonu, aşçı yardımcısı, yaş pasta yapımı, bulaşıkçı, meydancı, servis komusu, paketleme ve ambalaj, ağır ve tehlikeli işlerde kaynakçılık, ağır ve tehlikeli işlerde sıvacılık, forklift, katı ve sıvı yakıtlı kalorifer ateşçiliği, örtü altı domates yetiştiriciliği, budama, aşılama ve arı yetiştiriciliği ile ilgili kurs açılacak."

Talep olması halinde, sektörün ihtiyacı olan her türlü kurs açmayı planladıklarını belirten HEM Müdürü Coşkunsu, "Amacımız, öğrenme ihtiyacı olan herkesi eğitmektir. 'Okullar Hayat Olsun Projesi' kapsamında 19 okulumuzdaki faaliyetlerimiz devam ediyor. Bu okullarımızda, ders saatleri dışında, vatandaşlarımızın istek ve ihtiyaçları doğrultusunda modül programımızda yer alan her türlü sosyal, kültürel ve mesleki ve teknik kursları açabiliyoruz. İlgilenen tüm vatandaşlarımızı bu kurslarımıza bekliyoruz." dedi.

CİHAN

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Danimarka Meclisinde Halepce Anma Programi Düzenlendi
12 Martta Danimarka Meclisinde Halepce Anma Programi Düzenlendi

Haberi Oku