Ekonomi:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Güneş'in sihirli dokunuşu

On bir yıllık döngülerle Güneş'te yoğun olarak meydana gelen "güneş fırtınaları"nın uzaya savurduğu elektrik yüklü parçacıklar, dünyamızın manyetik alanını etkileyerek özellikle kuzey kutup bölgesinde olağanüstü etkileyici "kutup ışıkları"na (aurora borealis) neden oluyor.

Geçen hafta Güneş'te meydana gelen patlamalar da kutup gecelerini masalsı bir atmosfere bürüdü. Güney ve kuzey kutuplarına yakın bölgelerde görülen kutup ışıkları, özellikle fotoğraf meraklıları ve turistler tarafından heyecanla bekleniyorve ülkede turizmin de canlanmasına neden oluyor. İngiliz Astronomi Derneği'nin Aurora Dairesi Müdürü Ken Kennedy, kutup ışıklarının bu son patlamanın ardından Kuzey İngiltere, İskoçya ve İrlanda'dan da izlenebildiğini bildirdi.

UÇAKLAR ROTA DEĞİŞTİRDİ
Güneş patlamalarının neden olduğu fırtınalar, dünyadaki elektronik ortamı olumsuz etkiliyor. Son patlamanın ardından Amerikan Delta Havayolları, uydu iletişiminde aksaklık olasılığı dolayısıyla Asya ile ABD arasındaki uçuşların bazılarının rotalarını değiştirmek zorunda kaldı. Şirket sözcüsü, Hong Kong, Şanghay ve Seul uçuşlarının Güneş'teki patlamaların başladığı pazar gününden bu yana, daha güneydeki bir rota üzerinden yapıldığını belirtti. Amerikan Ulusal Okyanuslar ve Atmosfer İdaresi (NOAA), Güneş'teki son patlamaların 2005'ten bu yana en şiddetli patlamalar olduğunu duyurdu.

Gazete Habertürk

 

 Galeri için tıklayınız...

 

 

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Her 5 İhracatçıdan Biri Yeni Teşvik Paketinden...
Her 5 ihracatçıdan biri yeni teşvik paketinden faydalanmayı planlıyor. Yatırım planlanan sektörlerin başında...

Haberi Oku