Ekonomi:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
2 oda 1 yalan!

500 liranın üzerinde kira alan mükellefleri denetleyen Maliye, her 2 ev sahibinden birinin eksik beyan verdiğini tespit etti. Maliye, bunun üzerine 460 bin ev sahibine ödemeleri gereken asıl beyannameyi gönderdi.

Kira vergisinde bu yıl ilk kez otomatik vergilendirme sistemine geçen Maliye Bakanlığı’nın, önceki yıllarda beyan edilen kira gelirleri ile ilgili yaptığı incelemede çarpıcı sonuçlara ulaşıldı. Star gazetesinin haberine göre, Maliye Bakanlığı elemanları, 2010 yılı itibariyle devlete verilen 827 bin liralık kira vergisi beyannamesini, bankalardan ve PTT’den topladığı verilerle çapraz olarak karşılaştırdı. Yapılan karşılaştırma sonucunda, 460 bin beyannamenin elde edilen gelirin altında olduğu belirlendi.

Eksik beyan tutarlarında yapılan ikinci çalışmada ise birçok ev sahibinin istisna tutarına yakın veya biraz üzerinde beyanda bulunduğu saptandı. Örneğin, yılda 5 bin lira kira geliri elde eden ev sahibi, 2010 yılı için belirlenen 2 bin 600 liralık istisna tutarının biraz üzerinde belirliyor. Böylece, devlete kira vergisinin sadece üçte birini ödüyor. Maliye kaynakları bazı ev sahiplerinin eksik beyanlarının çok düşük tutarlarda olduğunu kaydettiler. Yetkililer, bu kapsamdaki ev sahiplerinin ise dikkatsizlikten dolayı eksik beyanda bulunmuş olabileceğini kaydetti. Maliye bu tespitlerin ardından kendi hazırladığı beyannameleri ev sahiplerine gönderdi. Bu arada denetimlerde, bazı sağlamcı ev sahiplerinin ise elde ettiği kira gelirinin üzerinde beyanda bulunduğu tespit edildi. Bu tür beyannamelerin ise çok az olduğu bildirildi.



Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Her 5 İhracatçıdan Biri Yeni Teşvik Paketinden...
Her 5 ihracatçıdan biri yeni teşvik paketinden faydalanmayı planlıyor. Yatırım planlanan sektörlerin başında...

Haberi Oku