Dünya:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Suriye hükümeti çekildiğine dair rapor verdi

HABERTURK.COM DIŞHABERLER SERVSİ

Birleşmiş Milletler ve Arap Birliği'nin Suriye özel temsilcisi Kofi Annan, incelemelerde vulunmak üzere bugün Hatay'a geldi. Annan, Hatay'ı ziyaretinden sonra helikopterle Yayladağı ilçesindeki çadırkente geçti ve burada incelemelerde bulundu.

İncelemelerin ardından Kofi Annan ve Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ortak bir basın açıklamsı yaptı. 

"SURİYE KONUSUNDA BİR ŞEYLER YANLIŞ GİDİYOR"
Kofi Annan basın toplantısında şunları söyledi:

"Türkiye hükümetine sığınmacılara ev sahipliği yaptığı için teşekkür ederim. Burada duyduğum hikayeler çok ilginçti. Onların evlerine dönmesi için barışın bir an önce sağlanması gerekiyor."

"Son dönemde gelen sığınmacıların sayısında bir artış görünüyor. Bir şeyler Suriye'de yanlış gidiyor. Suriye hükümetinin insani yardıma izin vermesi ve tarafları masaya gelmesi için çaba harcamamız gerekiyor."

"SURİYE HÜKÜMETİ ASKER ÇEKTİĞİ KONUSUNDA RAPOR VERDİ"
"Artık silahların susmasının ve ordunun çekilmesinin zamanı geldi. Tüm tarafların her türlü şiddeti durdurması gerektiğini düşünüyor ve 12 Nisan saat 06.00'a kadar şiddetin durdurulmasını umuyoruz."

"Planımın başarısız olduğunu söylemek için erken. Suriye hükümeti askerleri çekme sözü verdi. Suriye hükjümetinden askerlerini çekmeye başladığı konusunda bugün rapor aldık. Ayrıca başka yerlerden de askerlerin çekildiği konusunda haberler var."

"PLANIM BAŞARISIZ DEĞİL"
"Bence bu plan, verilen çizelgeye göre uygulanmadı ama bu planın uygulanamayacağı anlamına gelmez. Bu nedenle 12 Nisan'a kadar baskı devam ettirilmelidir."

"Dün sınırda yaşananların tekrar yaşanmaması gerekiyor. Zaten gerilim çok yüksek. Bu konuda dikkatli olmalıyız."

"YİNELENMESİ HALİNDE GEREĞİ YAPILIR"
Atalay ise şunları söyledi:

"Suriye'deki gelişmeler kötüleşmektedir. Bunun son örneğini de dün yaşadık. İki ikişinin öldüğü saldırı kabul edilmez. Yinelenmesi halinde Türkiye gerekli önlemleri alacaktır."

"ESAD'IN SİCİLİ ENDİŞE VERİYOR"
"Biz Suriye'de kanın durmasını istiyoruz ancak Suriye rejiminin siciline baktığımızda da endişe ediyoruz. Bunu da sayın Annan'a ilettik."

"1 Nisan'da İstanbul'da yapılan Suriye Halkının Dostları Toplantısı'nda sayın Annan'ın planına destek verilmişti. Biz bu planı destekliyor ve başarılı olmasını istiyoruz. Buradaki en büyük endişe de Suriye rejimi tarafından Annan planının manipüle edilmesiydi."

"Bugün itibariyle Türkiye'ye sığınan göçmen sayısı 25.000'e yaklaştı." Atalay bir soru üzerine de gelecek sığınmacıların sayısı hakkında bir tahminlerinin olmadığını, tüm gerekenleri yapmaya çalışacaklarını ama Birleşmiş Milletler'in de yardımcı olmasını istediklerini söyledi.

Dün Suriye'den Türkiye'ye kaçmaya çalışan sığınmacıların üzerine açılan ateş sonucu 2 kişi ölmüştü.

Annan, Trükiye'den ayrıldıktan sonra Suriye konusunu görüşmek üzere İran'a gidecek.

DAVUTOĞLU ARADI
Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Davutoğlu, Annan'ı Yayladağı kampı ziyaretinin ardından, Çin'den telefonla arayarak, Suriye'deki son gelişmelere dair görüşlerini aktardı.

GÜVENLİK KONSEYİ'NE MEKTUP
Öte yandan Annan'ın sözcüsü Ahmed Fevzi Cenevre'de yaptığı açıklamada, Özel Temsilci Annan'ın bugün geç saatlerde Güvenlik Konseyi'ne mektup göndereceğini belirtti.

Suriye'nin özellikle tanklarını çekmesini öngören uluslararası planın bugün yürürlüğe girmesi gerekiyor.

HATAY'A ABD HEYETİ
Annan'ın ziyaret ettiği Hatay bugün bir ABD heyetini de konuk ediyor. ABD'li senatörler John Mccain ve Joe Lieberman, temaslarda bulunmak üzere Hatay'a geldi. John Mccain ve Joe Lieberman'a Hatay'ı ziyaretlerinde, ABD'nin Adana Başkonsolosu Daria Darnell eşlik etti.

Amerikalı heyet, çadır kenti ziyaretlerinin ardından basına açıklama yapacak.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Avrupa da İnsan Hakları İhlalleri Hızla Artıyor..
Amerika merkezli İnsan Hakları İzleme Örgütü Avrupa da siyasetin hızla sağa kaydığını tespit etti....

Haberi Oku