Dünya:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
NATO'ya sivil ölüm suçlaması

Uluslararası Af Örgütü, NATO'nun geçen yıl Libya'da düzenlediği hava saldırılarında yanlışlıkla ölen "onlarca siville ilgili" olarak NATO'dan soruşturma açmasını ve ölenlerin yakınlarına tazminat ödemesi çağrısında bulundu.

Örgütün bildirisinde, soruşturmaların eksiksiz olarak yürütülmesi, kurbanlar ve ailelerine tazminat ödenmesi gerektiği belirtildi.

55 SİVİL ÖLÜM
Bildiride, Trablus, Zliten, Majer, Sirte ve Brega'da düzenlenen ve çoğu evlerinin bombalanması sonucu hayatını kaybeden, 16 çocuk ve 14 kadının da aralarında bulunduğu 55 sivil ölümü vakasına değinildi. Saldırı anında bu yerlerde bir askeri faaliyetin bulunduğunu gösteren hiçbir ibarenin bulunmadığı belirtildi.

Örgüt, ocak ve şubat aylarında tanıkların verdiği ifadelere dayanarak, NATO'nun Libya'daki operasyonlarının bitiminden aylar sonra bile, ne NATO ne de Libyalı yetkililerin kurbanlarla temasa geçtiğini belirtti.

Örgütün özel danışmanı Donatella Rovera, "askeri operasyonun sona ermesinin üzerinden dört aydan fazla bir süre geçmesinin ardından, NATO'nun hava saldırılarında hayatını kaybedenlerin ve saldırı kurbanlarının yakınlarının ne olup bittiğini ve sorumluların kimler olduğunu halen bilmediklerini görmekten dolayı son derece düş kırıklığı içinde olduklarını" söyledi.

Örgüt, NATO'nun, sivil ölümlerin uluslararası hukukun ihlali sonucu olup olmadığını belirlemek için soruşturma açması ve sorumluları adalet önüne çıkarması gerektiğini belirtti.

AA

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Avrupa da İnsan Hakları İhlalleri Hızla Artıyor..
Amerika merkezli İnsan Hakları İzleme Örgütü Avrupa da siyasetin hızla sağa kaydığını tespit etti....

Haberi Oku