Magazin Haberleri Tümü

İzzet Yıldızhan emniyette!

Türkücü İzzet Yıldızhan, organize suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyon kapsamında, İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğünde ifade verdi.

Alınan bilgiye göre, İzmir Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar Büro Amirliği ekipleri, Alsancak ve Basmane semtleri ile Aydın'ın Didim ilçesinde bulunan içkili eğlence yerlerinin güvenlik ve otopark işini almak için ''tehdit, kurşunlama ve silahla yaralama'' olaylarına karıştığı iddia edilen suç örgütüne yönelik operasyon düzenledi.

Suç örgütünün lideri olduğu ileri sürülen ve tutuksuz yargılandığı davada, mahkemenin hakkında ''öldürmeye azmettirmek'' ve ''suç örgütü kurarak yönetmek'' suçlarından toplam 26 yıl 5 ay 15 gün hapis cezası verdiği eski Ülkü Ocakları Ege Bölge Başkanı A.B ile K.F, B.U, S.İ, U.B ve K.S gözaltına alındı.

Operasyon öncesi sürdürülen teknik takip sonucu, Ankara'da bir otelde ''nitelikli cinsel saldırıya teşebbüs'' ve ''kasten yaralama'' suçlarını işlediği gerekçesiyle yargılanan türkücü İzzet Yıldızhan'ın menajeri olduğu iddia edilen E.A'nın, olayın mağdurlarının para karşılığı Yıldızhan hakkındaki şikayetlerini geri alması için S.A'dan, S.A'nın da suç örgütünün lideri olduğu ileri sürülen A.B'nin adamı R.B'den yardım istediği, R.B. ile görüşmelerinin ardından mağdur kadınların ifadelerini değiştirip şikayetçi olmaktan vazgeçtiğinin belirlendiği iddia edildi.

İzzet Yıldızhan, avukatı Ömer Ayevi ile iddiaya ilişkin İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğüne gelip ifade verdi.

Yıldızhan, ifade vermesinin ardından emniyet binasından ayrılırken gazetecilere yaptığı açıklamada, bir suç örgütüyle ilgili telefon konuşmalarında isminin geçmesiyle ilgili bu kişileri tanıyıp tanımadığına dair sorular sorulduğunu belirterek, ''Menajerim olduğu ileri sürülen E.A, benim menajerim değil. Ne E.A'yı ne de diğer ismi geçenleri tanıyorum'' dedi.

Avukat Ömer Ayevi de ''İsmimizi bizden habersiz, bizim gıyabımızda kullanan tüm kişilerden şikayetçi olduk. Daha detaylı araştırıp, bu kişiler hakkında suç duyurusunda bulunacağız'' diye konuştu.

Konuyla ilgili S.A'nın Ankara'da gözaltına alındığı, R.B'nin bir hafta önce Mardin'de başka bir olayla ilgili tutuklandığı, Yıldızhan'ın menajeri olduğu ileri sürülen E.A'nın İstanbul'da ifade için emniyete gideceği, operasyon kapsamında gözaltına alınan diğer zanlıların sorgusunun devam ettiği öğrenildi.

Yıldızhan hakkında hazırlanan iddianamede, ''nitelikli cinsel saldırıya teşebbüs'' ve ''basit tıbbi müdahaleyle giderilebilecek nitelikte kasten yaralama'' suçlarından 2 yıl 1 aydan 10 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istenmişti.

 

AA

Paylaş
Tweet Paylaş Paylaş
Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz