Gündem Haberleri Tümü

Uludere'den onlar sorumlu değil!

Ahmet YUKUŞ / DİYARBAKIR (AHT)

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Irak sınırında 34 kişinin yaşamını yitirdiği hava operasyonunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Nejdet Özel hakkında açılmış bir soruşturmanın olmadığını açıkladı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Şırnak'ın Uludere ilçesinin Irak sınırında Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait savaş uçaklarınca 28 Aralık'ta gerçekleştirilen hava harekâtında 34 kişinin ölümü ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Olayın tüm boyutları ile maddi gerçeğe ulaşılabilmesi amacıyla soruşturmanın Uludere Cumhuriyet Başsavcılığı dosyası ile birleştirildiği kaydedildi. Soruşturmanın gizliliğine vurgu yapılan açıklamada Uludere soruşturmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Nejdet Özel ile herhangi bir şekilde inceleme ve değerlendirme yapılmadığı gibi haklarında yürütülmekte olan herhangi bir soruşturmanın bulunmadığı vurgulandı.

Başsavcılık, "Yasaların verdiği yetki çerçevesinde olayın zamanlaması dahil olmak üzere, tüm şüpheli yönleri hassasiyetle değerlendirilmekte ve delilerin toplanmaktadır" denildi.

Paylaş
Tweet Paylaş Paylaş
Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz