Gündem Haberleri Tümü

Diyarbakır’da açıklama sonrası çatışma

Diyarbakır'da, 15 Şubat komplosunu protesto etmek amacıyla Koşuyolu Parkı'nda yapılmak istenen açıklamaya izin verilmemesi üzerine başlatılan oturma eyleminin ardından Konuk Evi'ne geçen kitle açıklama yaptı. Kitlenin kararlı eylemi ardından dört bir taraftaki yüzlerce kişinin Konuk Evi önünde toplanmasına izin verildi. Toplanan binlerce kişi "Kahrolsun 15 Şubat komplosu" sloganları attı.

Kitleye hitaben konuşan BDP İl Eşbaşkanı Zübeyde Zümrüt, Diyarbakır halkının direnişinin engellenemeyeceğini belirterek, "Amed halkının direnişini engelleyemezsiniz. Kürt halkı direnişi ile bu kara günü boşa çıkaracaktır" dedi. Zümrüt, “Kürt halkı önderliğini özgürleştirene kadar direnişini sürdürecektir" dedi.

Ardından konuşan DTK Eşbaşkanı Aysel Tuğluk ise, yapılmak istenen açıklamaya getirilen engeli, "Şunu çok iyi bilsinler ki Amed halkı bu mücadelenin yarattığı bir halktır. Amed halkı bu zulme karşı direnecektir. Bu zulme karşı geliştirilecek her tepki meşrudur" sözleriyle kınadı.

Öcalan’ın tecrit ve zulme rağmen sabır ve inatla barış siyasetini sürdürdüğünü belirten Tuğluk, “Sayın Öcalan'ın bu barış çabalarından dolayı önünde saygıyla eğiliyoruz. Sayın Öcalan bir direniş yürütüyor. Ne pahasına olursa olsun bu direnişin arkasında duracağız. Biz şehitlerimize söz verdik ya özgürlük ya özgürlük. Sayın Öcalan özgürleşinceye kadar, Kürt halkının statüsü tanınıncaya kadar ödenmesi gereken bedel varsa onurumuz için bu bedeli ödeyerek direnişimizi sürdüreceğiz. Hepinizi bu onurlu var olma mücadelesinde direnişinizi yükseltmeye çağırıyoruz" ifadesinde bulundu.

Açıklamanın ardından Bağlar 5 Nisan Mahallesi ara sokaklarına doğru sloganlar eşliğinde dağılan kitle polis saldırısına maruz kaldı. Kitleye polislerin tazyikli su ve gaz bombaları ile saldırmasına gençler de taşlarla karşılık verdi. Müdahale sırasında atılan gaz bombalarından pazar kuran esnaf da etkilendi. Mahalleler atılan gazların dumanı altında kalırken çatışmalar devam ediyor.

ANF

Paylaş
Tweet Paylaş Paylaş
Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz