Dünya Haberleri Tümü

Genç kızlara 'Sevgililer Günü' uyarısı

Çin'in kuzeyindeki Hıbey eyaletinin Şıciacuang şehrinde internet üzerinden örgütlenerek sevgililer günü öncesi genç kızları uyaran bir grup kadın hazırladıkları, "Sevgililer gününde raydan çıkma" yazılı afişlerle genç kızlara, "erkeklere karşı dikkatli olmaları" yönünde uyarılar yaptı.

500'den fazla otobüs durağında bulunan afişlerde dikkati çekmesi adına kırmızı renk kullanan grubun girişimi, şehir halkı tarafından büyük bir şaşkınlıkla karşılandı.

Afişlerdeki, "Sevgililer gününde raydan çıkma, günü ailenin yanında tamamla" ifadesi kısa sürede ülkede en çok konuşulan slogan oldu.

KIZLAR İÇİN EN GÜZEL ÇEYİZ BEKARETTİR
Cinsellik karşıtı grup afişlerde ayrıca ünlü İngiliz filozof Bacon'ın, ''Dünyadaki çoğu güzel kadın gönüllerince geçirdikleri bir gençliği, pişmanlıkla dolu bir yaşlılık geçirerek öder" şeklindeki sözlerinden alıntı yaparken, Şanghay Ulusal Halk Kongresi temsilcilerinden Bo Vançing'in, "Kızlar için en güzel çeyiz bekarettir" sözüne yer verdi.

Otobüs duraklarından başka, alışveriş merkezleri ve katlı otoparklara da afiş asan grup, buralarda da "Hayırlı evlat anne babasının yüzünü kızartacak iş yapmayandır" ifadelerini kullandı.

Cinsellik karşıtı grup adına açıklama yapan Şia Hayşin, bölgedeki yerel internet sitesine yaptığı açıklamada, afişlerin basım ücreti ve reklam panolarının kira masraflarını tamamıyla kendilerinin karşıladığını ifade ederek, merkezi yerleri özellikle seçtiklerini, herkesin görmesini istediklerini belirtti.

"Kimseden bu iş için para yardımı istemedik, fikir ortaya atıldıktan sonra herkes gönüllü yardımda bulundu" diyen Şia, "Reklam panolarında yayımladığımız afişlerle umuyoruz ki toplumda bazı şeylerin düzelmesi adına faydalı oluruz ve birçok aile trajedisine de engel oluruz'' diye konuştu.

AA

Paylaş
Tweet Paylaş Paylaş
Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz