Dünya Haberleri Tümü

Paylasim Siteleri Teker Teker Kepenk Kapatiyor

İnternet ve dosya paylaşım dünyasının dev isimlerinden Megaupload kapatıldı. Dünyadaki 13. popüler site olan Megaupload, SOPA yasasının amacı gibi korsan yazılım sebebiyle kapatıldı ve kurucusu Kim Dotcom gözaltına alındı.
Bu aralar amerika film endüstrisine verilen zararlardan dolayı yeni bir yasa ile dosya paylaşım siteleri dükkanları kapatıyorlar. Bazıları kapanıyor. Mahkeme kararı gelmeden kapatalım diyorlar.
İlk megaupload.com kapanmıştı. Şimdi ise filesonic.com ve uploaded.to siteleri dosya paylaşım servislerini kapattılar. Ayrıca Türkiye’de film ve dizi indirme sitelerinin baş köşesi sitesi tamdosya.com siteyi kapatma kararı aldı.


Zaten bir süredir erişim sağlanamayan Megaupload'a, erişim yasağı konulduğu sonradan ortaya çıkmıştı. SOPA yasası nedeni ile büyük internet siteleri kendilerini bilerek bir süreliğine kapatıyorlar. Megaupload da bunlara destek vermişti. Tam da bu sırada savcılar tarafından yapılan baskın akılları karıştırıyor.

ABD Federal savcıları, korsanla mücadele yasasının ihlali sebebiyle Megaupload'a baskın yaptılar. Megauplad içerisindeki korsan yazılımlar ile 500 milyon dolarlık zarara sebebiyet vermekle suçlanıyor. Bu yüzden 175 milyon dolar gelir elde ettiği öne sürülen Kim Dotcom için 45 yıla kadar hapis cezası isteniyor.
Diğer dosya paylaşım sitelerindeki durum ne olacak merak konusu. Ayrıca bir gerçek karşımıza çıkıyor. ABD, protesto eden büyük siteleri pek takıyormuş gibi gözükmüyor.

Luks Hayat

Film , muzik gibi paylasimlardan milyon dolarlar kazanan paylasim sitelerin sahiplerinin luks hayatlarinada darbe vuruldu.

Dosya indirmek icin aylik odemeler yapan milyonlarca uyenin film muzik gibi telif hakkiiceren dosya paylasimlarida simdilik bu sitelerden yapilamayacak.



Paylaş
Tweet Paylaş Paylaş
Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz