Spor Haberleri Tümü

Kulüpler Birliği topu TFF'ye attı!

Kulüpler Birliği Vakfı toplantısı, Türk futbolunda son dönemdeki gelişmeleri değerlendirmek üzere toplandı.

 
Vakfın, İstanbul Astoria Alışveriş Merkezi'nde bulunan ofisinde Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören başkanlığındaki toplantıya, Futbol Disiplin Talimatı'nın 58. maddesinin değiştirilmesine karşı olduklarını açıklayan Galatasaray Kulübü'nden başkan yardımcısı Adnan Öztürk, Trabzonspor Kulübü'nden başkan Sadri Şener ve asbaşkan Nevzat Şakar, Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı, Orduspor Kulübü Başkanı Nedim Türkmen de katıldı.

Fenerbahçe Kulübü'nün asbaşkan Ali Koç ile yönetim kurulu üyesi Cihan Kamer ile temsil edildiği toplantıya kardeşinin vefatı nedeniyle Mersin İdman Yurdu Kulübü Başkanı Ali Kahramanlı katılmadı.

Toplantının ardından Kulüpler Birliği Başkanı Yıldırım Demirören açıklama yaptı.

İŞTE KULÜPLER BİRLİĞİ BAŞKANI YILDIRIM DEMİRÖREN'İN BASINA YAPTIĞI  AÇIKLAMA:

"Öncelikle şunu söylemek istiyorum. TFF'nin aldığı genel kurul kararı,  Kulüpler Birliği tavsiyesiyle alınmamıştır. TFF futbolun bu süreçte içinde olduğu kaosu tartışmak için Kulüpler Birliği'ni davet etmiştir.

Kulüpler Birliği, TFF'nin özerkliğini sonuna kadar destekler ve savunur.

Kulüpler Birliği, Türk futbolunun durumundan endişe etmektedir. Türk futbolunu temsil eden vakıf, Türkiye'nin uluslararası arenada Türkiye'nin hak ettiği yere gelmesi için tüm gayretiyle hizmet eder.

Kulüpler Birliği olarak Türk futbolundaki kaosu daha da derinleştirmemek adına TFF Genel Kurul toplantısı'na katılmaya karar verilmiştir.

Vakfımız, federasyonumuzun temel görevinin Türk futbolunun gelişmesi olduğunu bilir ve destekler.

Kim hata yaptıysa cezasını çekecektir. Ama eşitsizlik varsa düzeltilmelidir. Şike, teşvik gibi olaylara sonuna kadar karşıyız. Global bir güç Türk futboludur. Hedef uluslararası başarıdır.

Toplantıda alınan kararlar şöyle:

1- Türk futbolunun hakkaniyetli ve fair play çerçevesinde yönetimi yanında, uluslararası hiçbir risk almayacak şekilde, yürürlükte olan kural ve talimatnameler çerçevesinde, sözü geçen kulüplerimizin adil savunma ve müdafaa haklarını sonuna kadar kullanacağı bir süreç sonrasında kararların ve gerekiyorsa cezaların verilmesini, evrensel hukukun temel ilkeleri çerçevesinden hiçbir surette çıkmadan Türk kamuoyunu meşgul eden ve futbolumuzu sarsan dosyalarla ilgili önlem ve kararları tereddütsüz bir şekilde almaya davet ediyoruz.

2- İlgi kararları almak için tüm yetkilerle donatılmış olan Türkiye Futbol Federasyonu yönetim kurulunu, 58.madde içeriği olan, suç, kabahat ve eylemler arasında orantısız cezaların varlığı ve değişiklik yapmanın gerekli olduğunu kabul etsek de,bu değişikliklerin yapılma yetki ve sorumluluğu açık ve net bir şekilde Türkiye Futbol Federasyonunda olduğunu bir kez daha hatırlatırız.. Dolayısıyla tamamı ile, bizim hiç bir talebimiz olmadan davet edilen genel kurul toplantısına, katılınmaması yönünde görüş birliğine varılmasına rağmen,Türk futbolunda hakim olan kaosu dahada derinleşmemesi adına,birlik olarak katılmaya karar verdiğimizin bilinmesini isteriz.

3- Bugüne kadar herhangi bir savunma ve müdafaa hakkı kullandırılmadan,kişi ve kurumlara ceza verilmesinin beklenmesi, evrensel hukuk ile bağdaşmamaktadır.Türk futbolunun selameti,adil ve hakkaniyetli bir yargı sürecini takiben bu sürecin sonuçlandırılmasi elzemdir.Bu bağlamda TFF talimatları doğrultusunda konunun etraflıca incelenmesi ve kişi ve kurumların süratle ifadelerinin alınması sonucunda alınacak kararın en doğru karar olacağına inanıyoruz."

Toplantının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Yıldırım Demirören, "Kulüpler Birliği'nde fikir ayrılıkları olduğunu söylendi ancak bakın hepimiz buradayız. Ankaragücü başkanının kararları kendisini bağlar. Türk futbolu kimsenin beklemediği bir kaosun içinde, bizler de çözmek için elimizden geleni yapacağız" ifadelerini kullandı.

58. maddenin değiştirilmesine karşı olan Galatasaray Kulübü'nü temsilen toplantıya katılan Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk ise kulüp olarak açıklama yapmayacaklarını belirtti.

Orduspor Kulübü Başkanı Nedim Türkmen ise "58. madde kademelendirilerek değiştirilecektir. Şikeye teşebbüs edenle, şike yapanı düşürmek adil değil. Teşebbüs olduysa küme düşme olmaması düşüncesindeyim" dedi.  

ANKARAGÜCÜ BAŞKANI İSYAN ETTİ!
Öte yandan Ankaragücü Başkanı Sami Altınyuva 58. maddenin tartışıldığı Kulüpler Birliği toplantısını 'protesto' için erken terk etti. Aynı zamanda toplantıya geç giren Altınyuva 15 gün önce düzenlenen Kulüpler Birliği toplantısında kulüp başkanlarının kendisine sözler verdiğini ancak başta Gençlerbirliği, Eskişehirspor ve Fenerbahçe olmak üzere sözlerinde durmayarak futbolcuları ile görüştüklerini belirtti. Başkan ayrıca Ankaragücü olarak 58. maddenin değişmesine karşı olduklarını açıklad

Altınyuva'nın açıklamaları şöyle:

"Toplantıda gündemle ilgili bütün kulüp başkanları görüşlerini bildirdi. Biz de Ankaragücü olarak görüşmelerimizi bildirdik. Kulüpler Birliği'nin alacağı karara saygılıyız. Biz 58. madedenin değiştirilmemesinden yanayız. Yapılan bir şike varsa ve belgeleniyorsa cezasının çekilmesi görüşündeyiz. Toplantıya geç geldim ve bilerek erken çıktım.

Ankaragücü'ne verilen sözler vardı. 15 gün önce gerçekleştirilen toplantıda bana Ankaragücü'nün durumu soruldu, ben de bilgiler verdim. ' Ankaragücü, tarihinin en zor dönemini yaşıyor' dedim. 100 milyon TL'ye yakın borcumuzun olduğunu söyledim. 'Transfer yasağımız var federasyondan para gelmiyor' dedim. 'Futbolcular ihtar çekip nakit para istiyor, ne yapabiliriz?' dediğimde hepsi destek olmuştu. Başta Gençlerirliği, Eskişehir ve Fenerbahçe olmak üzere bana söz verdiler ve sözlerini tutmadılar. Bizden habersiz futbolcularımızla görüşmüş ve anlaşmışlar. Elimizde futbolcu kalmaması tehlikesiyle karşı karşıyayız. Bu nedenle toplantıyı erken terkediyorum. Bu zor durumumuzdan yararlanan bu kulüplere tepki olarak aynı masada oturmayacağımı ve aynı yolda yürümeyeceğimi belirterek toplantıdan ayrıldım.

Toplantıda herkes görüşlerini belirtiyor. Bu akşam yönetim kurulu toplantısı yapacağım. Ancak bizi yalnız bıraktıkları için yönetim kurulundan da onay olarak bundan sonra Kulüpler Birliği toplantılarına katılmayı düşünmüyorum. Bilerek geç katıldım ve erken ayrıldım. Benden önce konuşulanları bilmiyorum. Ancak 58. madde ile ilgili olarak Ankaragücü'nün görüşü bu maddenin değişmemesi yönündedir" dedi.

ALTAY'DAN SERT AÇIKLAMA

Paylaş
Tweet Paylaş Paylaş
Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz