Siyaset Haberleri Tümü

BDP lideri Demirtaş oyunu kullandı

Sabah saatlerinde, Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu ve partililerle Biçer Mahallesi'ndeki TOBB İlköğretim Okulu'na gelen Demirtaş, okul bahçesinde bekleyen grubun alkışlarıyla karşılandı.

1018 nolu sandıkta oyunu kullanan Demirtaş, zarfı sandığa attığı sırada, ''Tüm halkımız ve ülke için hayırlı olsun diyorum. Zor bir dönemde, önemli bir seçim yapıyoruz. Ben oyumu yıllardır bu çatışmalarda hayatlarını kaybeden evlatlarımızın anaları, babaları için, Türk ve Kürt anaları için kullanıyorum, barış için kullanıyorum'' dedi.

Oy işleminin ardından okul çıkışında bekleyen gazetecilere de açıklama yapan Demirtaş, seçimlerde en önemli sorunun, seçim güvenliği olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

'''Başbakan uzun zamandan beridir, seçim güvenliği ile ilgili yoğun tedbir alacağını belirtiyor zaten. İçişleri Bakanlığı bu konuda tedbir alacağını belirtiyor. Burası Hakkari. Başbakan yarın, burada halka baskı yapıldı, zorla oy kullanıldı demesin. Çünkü gezdiğim okulların bir çoğunda sandığın başında çok sayıda polis memuru duruyor. Sandık başkanının çağrısı olmamasına rağmen sandığın başında bekliyorlar. Polis içerde kamera ile çekim yapıyor. Gördüğünüz gibi bütün binalar kalaşnikoflu polisler tarafından korunuyor. Yani ortada halkın veya bir başkasının baskısı söz konusu değil. Buradaki baskı, sandık başında kalaşnikofla görev yapanların baskısıdır. Ben burada seçim kurulu başkanıyla görüşeceğim. Böyle bir ortamda halkı tedirgin etmeye gerek yok. Son derece sağduyulu insanlar. Bizim görevli arkadaşlarımız da bu konuda gerekeni yapıyorlar. En küçük bir sorun çıkmadan herkes özgür iradesi ile oy kullanabilsin diye biz de katkı sunmaya çalışıyoruz. Umut ediyorum ki en küçük bir sıkıntı yaşanmadan bugün, Hakkari'de ve bütün köylerinde, ilçelerinde seçim tamamlanacaktır. Seçim sonucu ne olursa olsun bütün ülkemiz için hayırlı olsun diyorum.''

Demirtaş'ın okuldan ayrılmasının ardından, oy kullanmaya gelen bazı vatandaşlar, okulun bahçesinde güvenlik önlemi alan polis memurlarından birinin kamera ile kendilerini görüntülemesine tepki gösterdi.

Polis ile vatandaşlar arasında yaşanan gerginlik, BDP görevlileri ve bazı vatandaşların araya girmesiyle son buldu.

Kaynak : haber7.com

Paylaş
Tweet Paylaş Paylaş
Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz