Siyaset Haberleri Tümü

Kemal Burkay: Açlık Grevi Eylemi Sona Erdirilmelidir

Kürt siyasetçi ve yazar Kemal Burkay, terör örgütü PKK'nın talimatıyla başlayan ve BDP'nin de desteklediği cezaevlerindeki açlık grevlerinin sona erdirilmesi gerektiğini söyledi. Bunu inada bindirip uzun süre devam ettirmek, ölüm orucuna çevirmek, ona başvuranların hayatı üzerinde yıkıcı etkiler yapacağını, ağır sakatlıklara ve ölümlere yol açacağına dikkat çeken Burkay, "Silahlar tümden susmalı, PKK dağdan inmeli, cezaevlerindeki siyasi tutuklular çıkmalı ve yurt dışındakiler serbestçe ülkeye dönmelidir." dedi.

        Hak ve Özgürlükler Partisi (Hak-Par), 'Kürt sorununa eşitlik temelinde adil ve barışçıl çözüm' hedefiyle 5. olağan kongresini yapıyor. Kongrede konuşan genel başkan adayı Kemal Burkay, açlık grevinin bir protesto eylem türü olduğunu, bazen de belli talepleri kamuoyuna duyurmak için yapıldığını ifade etti. Her eylemde olduğu gibi bunda da sonuç alabilmek için zamanı ve koşulları iyi değerlendirmek gerektiğini vurgulayan Burkay, ortam elverişsizken başvurulan açlık grevinin sonuç vermeyeceğini belirtti.

Hele bunu inada bindirip uzun süre devam ettirmek, ölüm orucuna çevirmek, ona başvuranların hayatı üzerinde yıkıcı etkiler yapacağını, ağır sakatlıklara ve ölümlere yol açacağına dikkat çeken Burkay, "Bunu önlemek, buna meydan vermemek vicdani, insani bir görevdir. Bu nedenle ben, söz konusu eylemin sona erdirilmesinden yanayım. Öte yandan, eylemcilerin Kürtçe savunmaya, ana dilde eğitime ve Öcalan üzerindeki tecritin son bulmasına yönelik talepleri meşru, haklı taleplerdir. Bu talepler zaten şimdiye kadar olması gereken şeylerdir. Ben bu talepler de dahil Kürt halkının tüm temel taleplerinin karşılanması için öncelikle silahların susması, bu kanlı şiddet ortamının son bulması gerektiği görüşündeyim. Öte yandan, Kürt sorununun çözümü için de hükümetin ve muhalefetin yeni bir açılım başlatmasına şiddetle ihtiyaç vardır." diye konuştu.

Silahların susmasıyla birlikte aynı zamanda yasaklı tüm Kürt partilerine siyasetin yolunun açılmasını isteyen Burkay, devlet ve hükümet adamlarının da zaten öyle dediğini hatırlattı. Bunun da genel bir afla olacağını dile getiren Burkay, şöyle devam etti: "Silahlar tümden susmalı, PKK dağdan inmeli, cezaevlerindeki siyasi tutuklular çıkmalı ve yurt dışındakiler serbestçe ülkeye dönmelidir. Eğer hükümet ve ana muhalefet bu konuda el ele verirlerse Kürt sorununun adil ve eşitlikçi çözümü için gerekli köklü, cesur adımları atmak mümkündür. Şu koşullarda iktidar ve ana muhalefet partilerinin tutum ve söylemlerine bakıp böyle bir beklentinin fazla iyimser olduğunu düşünebilirsiniz."

CİHAN

Kemal Burkay: Açlık grevi eylemi sona erdirilmelidir

Kemal Burkay: Açlık grevi eylemi sona erdirilmelidir

Kemal Burkay: Açlık grevi eylemi sona erdirilmelidir

Kemal Burkay: Açlık grevi eylemi sona erdirilmelidir

Kemal Burkay: Açlık grevi eylemi sona erdirilmelidir

Paylaş
Tweet Paylaş Paylaş
Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz