Teknoloji Haberleri Tümü

İşte Apple'ın yeni projeleri

Apple, dün başlayan Worldwide Developer Conference’da bir bir yeni ürünlerini tanıtmaya başlarken, en büyük rakibi Google’ı akıllı telefon piyasası başta olmak üzere mobil cihaz alanında geride bırakmak istediğini ortaya koydu.

Apple’ın sunduğu ürünler arasında, iPhone ve iPad’lerde yer alacak üstün harita uygulaması, Siri’nin yeni versiyonu, yeni MacBook Air ve MacBook Pro diz üstü bilgisayarlar ve yazılımları gibi önemli yenilikler yer alıyor.

Apple ayrıca, bulut teknolojisi iCloud ve internet tarayıcısı Safari için de yenilikler açıkladı. Safari’ye iCloud Tabs içeriğini ekleyen Apple, böylece kullanıcılarının tüm Apple cihazlarındaki tarayıcı sayfalarına erişebilmelerini sağlayacak.

Kullanıcılar, iCloud Tabs ile iPhone, iPad ve Apple diz üstü bilgisayarlardaki tarayıcı pencerelerini senkronize edebilecek, Safari üzerinde yer alacak iCloud Tabs tuşuna basarak, tüm cihazlarında girmiş oldukları Safari sayfalarını küçük pencereler olarak görebilecek.

Apple kullanıcılarını bekleyen en büyük yeniliklerden biri Google Haritalar’ı geride bırakması beklenen harita yazılımı. Kullanıcılar, iPhone ve iPad’lerinden sesli komutlarla yol tarifi alabilecek, üç boyutlu şehir haritaları üzerinde uçuş simülasyonlarındaymış gibi gezinebilecekler.

Apple’ın en çok dikkat çeken ürünü ise şüphesiz MacBook Pro oldu. 2.6Ghz dört çekirdekli Intel Core i7 işlemci kullanan diz üstü bilgisayar, Nvidia GeForce GT 650M ekran kartı, 8GB DDR3L SDRAM ve 512 GB flash belleğe sahip. 15.4 inç ekran genişliği bulunan bilgisayar, 2880x1800 Retina Display teknolojisi sunuyor.

Kısaca, Diablo 3’ü süper hızlı oynayabilirsiniz. MacBook Air ve MacBook Pro’da açma düğmesi klavye ile aynı hizaya gelmiş durumda. İki bilgisayarın da inceliği dikkat çekerken, ekran son derece canlı renklere sahip.

15.4 inç ekrana sahip MacBook Pro, ABD’de 1,800 dolardan satışa sunulacak. 13 inç ekrana sahip olan MacBook Air ise 1,200 dolardan piyasaya sürülecek.

Apple’ın CEO’su Tim Cook, Moscone Center’da düzenlenen konferanstaki konuşmasına birçok istatistik vererek başladı. AppStore’un 400 milyon üyesi olduğunu ifade eden Cook, bugüne kadar 30 milyar uygulama indirildiğine dikkat çekti ve bu yıl içinde 32 ülkeye daha AppStore açarak dünya genelindeki dijital uygulama mağazalarının sayısını 155’e çıkaracaklarını belirrti.

Apple’ın görütü ve işlemci kalitesini geliştirdiği diz üstü bilgisayarlarını güçlendirecek en önemli içerik tabii ki Mountain Lion işletim sistemi. Kullanıcılar, Mountain Lion aracılığıyla iCloud’da sms, e-mail, not ve belgelerini depolayabilecek.

Böylece verilerin depolanması MacBook Air veya Pro’nun belleğiyle sınırlı kalmayacak. Mountain Lion’un güncellenmiş versiyonu, gelecek ay ABD’de 20 dolara indirilebilecek.

iPhone, ABD piyasasındaki en güçlü akıllı telefon olsa da, Android tabanlı telefonlar piyasasa da üstünlüğü ele geçirmiş durumda.

Android işletim sistemi kullanan HTC, Motorola, LG ve Samsung telefonlar iPhone’u fazlasıyla geride bırakıyor. Apple, düzenlediği 23’üncü WWDC konferansında, Google ve Android’in tüm gücüyle tek başına mücadele edebileceğini göstermek istiyor.

Apple’ın en önemli kozlarından biri de şüphesiz Google Maps’i geride bırakması istenen Maps harita programı. Eylül’de sunulması beklenen iOS 6 ile uyumlu olacak Maps, iPhone’un 2007’den bu yana en çok kullanılan uygulamalarından Google Maps’in yerini alacak.

Apple, son yıllarda sadece yol bulmak ve ulaşım amaçlı değil ancak restoran, otel, hastane gibi yerleri bulmak için de sıkça başvurulan harita yazılımı teknolojisini bir adım öne taşıyarak önemli bir koz elde etmeyi hedefliyor.

Kullanıcıları sesli açıklamalarla yönlendirecek olan Maps, Fly Over özelliğiyle de şehirlerin kuş bakışı 3D görüntülerini sunacak. Binaların, parkların, nehirlerin ve evlerin bire bir gerçek görünümleri kullanıcılara sunulacak.

Paylaş
Tweet Paylaş Paylaş
Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz